Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ -Ξεκινά η ανάπλαση στο επόμενο διάστημα

Τοπικά

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά σε έναν εμβληματικό χώρο που είναι ορόσημο για τους πολίτες.

Στο σημαντικό έργο της ανάπλασης στο Πάρκο Πυρσινέλλα αναφέρθηκε -στο περιθώριο προγραμματισμένης συνέντευξης για την διοργάνωση του ITF IOANNINA CUP-, ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά σε έναν εμβληματικό χώρο που είναι ορόσημο για τους πολίτες.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου η ανάπλαση του πάρκου θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου συγκέντρωσης και αναψυχής όπου οι παρεμβάσεις θα συμβάλουν στη βελτίωση της κινητικότητας των πεζών χωρίς διακρίσεις.

Η μελέτη προβλέπει μεταξύ άλλων την ανακατασκευή των δύο κεντρικών εισόδων του πάρκου, τον  επανασχεδιασμό δικτύου διαδρομών, την δημιουργία εκπαιδευτικών κήπων και γηπέδου με χλοοτάπητα όπως και υπαίθριου γυμναστηρίου, την κατασκευή πάρκου ζώων συντροφιάς, την δημιουργία χώρου στάσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων περιμετρικά της μεγάλης λίμνης καθώς και την λειτουργία  παιδικής χαράς. Το κεντρικό κτίριο θα αξιοποιηθεί ως εστιατόριο – καφέ χωρίς πρόσθετες κατασκευές.

Το έργο, που αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του καλοκαιριού,  σχεδιάστηκε και εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, δημοπρατήθηκε και έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο. «Το Πάρκο Πυρσινέλλα αποτελεί τον πνεύμονα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και μέσα από τη συνολική παρέμβαση που θα γίνει θα ανακτήσει την αίγλη του και θα μετατραπεί σε ένα χώρο αναψυχής, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων», κατέληξε ο Δήμαρχος.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ