ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ – Μοριακοί έλεγχοι για τη γρίπη

Τοπικά

Αναληθές χαρακτηρίζει η διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη, αναφέροντας πως στο Νοσοκομείο δεν έγινε κανένας μοριακός έλεγχος για ανίχνευση της γρίπης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα τονίζει τα εξής: «Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, μετά από ενημέρωση του Τμήματος Λοιμώξεων επισημαίνει ότι στο Νοσοκομείο μας όντως δεν υπάρχουν και δεν χρησιμοποιούνται τα γνωστά RAPID TEST, η αξιοπιστία των οποίων αμφισβητείται, πραγματοποιείται όμως, μοριακός έλεγχος, με δείγματα που στέλνονται δωρεάν στο Κέντρο Αναφοράς Γρίπης της Β. Ελλάδας (Α.Π.Θ), για ασθενείς που νοσηλεύονται στα ιατρικά τμήματα του Νοσοκομείου μας – κατά την κρίση του θεράποντα ιατρού – και όχι μόνο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως να είμαστε το μόνο Νοσοκομείο στο οποίο ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, κάνουν την συγκεκριμένη εξέταση δωρεάν.

Για του λόγου το αληθές, στη διάθεση του οποιουδήποτε (ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες περί GDPR) τα στοιχεία των περιστατικών στα οποία ζητήθηκε η συγκεκριμένη εξέταση από την έναρξη της φετινής εποχιακής γρίπης, για το έτος 2019, έχουν ενδεικτικά εξεταστεί δέκα πέντε (15) περιπτώσεις μόνο.

Η ανακοίνωση επομένως της ΠΟΕΔΗΝ για το Γ.Ν.Ι «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», είναι κατηγορηματικά αναληθής».