Νέος πρόεδρος στην Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων ο Αναστάσιος Ποντίκης

Τοπικά

Τα ηνία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων ανέλαβε ο Αναστάσιος Ποντίκης.

Η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ) είναι τριετής και οι αρχαιρεσίες έγιναν στη Λάρισα όπου είναι και η έδρα της Ομοσπονδίας.

Ο Ανάστασιος Ποντίκης εξελέγη πρόεδρος ενώ το ίδιο διάστημα πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του αφού νόσησε με κορωνοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Έχει συνδέσει το όνομά του με διεκδικήσεις για το ελληνικό μέλι ενώ και τώρα στις προτεραιότητές του είναι η διεκδίκηση λύσεων για θέματα που προκαλούν προβλήματα όπως η αύξηση των τιμών στα καύσιμα αλλά και η χρήση του καπνιστηρίου στις κυψέλες.

«Η αύξηση των τιμών στα καύσιμα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τον κλάδο. Οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλά χιλιόμετρα για να μεταφέρουν τις κυψέλες τους. Είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να το δει η πολιτεία και να στηρίξει τον κλάδο» τονίζει.

Όσο αναφορά τα καπνιστήρια και την χρήση τους το καλοκαίρι τονίζει ότι θα το θέσει στους αρμόδιους: «Οι μελισσοκόμοι δεν μπορούν να πάνε στις κυψέλες τους χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα καπνιστήρια. Πέρσι είχε απαγορευτεί για ενάμιση μήνα το κάπνισμα. Δεν μπορούσαμε όλο αυτό το διάστημα να πάμε στις κυψέλες μας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες παραγωγής. Θα μπορούσαμε να καπνίζαμε και να είχαμε μαζί τα απαραίτητα πυροσβεστικά μέσα. Και να μας γίνονται έλεγχοι» κατέληξε τονίζοντας ότι οι μελισσοκόμοι είναι οι πρώτοι που ενδιαφέρονται για το φυσικό περιβάλλον καθώς η εργασία τους είναι στενά συνδεδεμένη με αυτό.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ