Μπαίνει μπροστά το Υποδομών για τη σιδηροδρομική σύνδεση

Τοπικά

Από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Υποδομών θα περάσει ο φάκελος της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου

Από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Υποδομών θα περάσει ο φάκελος της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου, για την προοπτική τουλάχιστον ολοκλήρωσης των μελετών της γραμμής Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα.

Το ποσό των 7,5 εκ. ευρώ που απαιτείται για την εθνική συμμετοχή και την ολοκλήρωση της μελέτης το οποίο δεν βρισκόταν στον σχεδιασμό και προγραμματισμό ούτε του ΟΣΕ αλλά ούτε και του υπ. Ανάπτυξης όπως προέκυψε πριν από μία εβδομάδα, εκτιμάται ότι μπορεί να βρεθεί από κονδύλια του υπ. Υποδομών – Μεταφορών.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε χθες ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου όταν στην αρχή της συνεδρίασης ο Γ. Ζάψας κατέθεσε εκ νέου στο Σώμα την πρόταση της παράταξης για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τη χρηματοδότηση και δημοπράτηση των μελετών.

Ο κ. Ζάψας τόνισε πως οι αρνητικές εξελίξεις των προηγούμενων ημερών δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, ασκώντας κριτική και στον Αλ. Καχριμάνη που είχε υποστηρίξει ότι θα χρειαστούν λίγες ημέρες για να υπάρξει σαφής απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο.

Αυτή τη φορά ο κ. Καχριμάνης τόνισε πως ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών κ. Καραγιάννης δεσμεύθηκε ότι θα έρθει σύντομα στα Γιάννενα, ίσως και εντός της εβδομάδας για να συζητήσει το θέμα και προφανώς για ανακοινώσεις σχετικές με την εξεύρεση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των μελετών.

«Από την ενημέρωση του κ. Καραγιάννη μπορώ να σας πω ότι θα επιληφθεί το Υποδομών για τη χρηματοδότηση. Τουλάχιστον είναι θετικό για την οριστική μελέτη της σιδηροδρομικής σύνδεσης ή για την επικαιροποίησή της», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ