Μια εικόνα χίλιες λέξεις ή… χίλια ψέματα;

Τοπικά

Μας έφερε ο δρόμος πριν από λίγη ώρα και σταματήσαμε στο λιμανάκι για να δούμε ιδίοις όμμασι τον…ολοκληρωμένο καθαρισμό.

Συνοδευόμενο από δύο φωτογραφίες, όπου εικονίζεται το ειδικό πλωτό μηχάνημα ιδιοκτησίας του δήμου, να κάνει εργασίες στο λιμανάκι στο Πάρκο Κατσάρη, έφτασε το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής, το μεσημέρι της Τρίτης, με το οποίο μας ενημέρωσε – κι εμείς με τη σειρά μας ενημερώσαμε τους αναγνώστες – ότι «ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στο λιμανάκι», για να συμπληρώσει, ότι με το μηχάνημα απομακρύνθηκαν τα καλάμια που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και πως «…μετά το λιμανάκι στο Πάρκο Κατσάρη, θα γίνει καθαρισμός στο λιμάνι της Καστρίτσας και θα ακολουθήσει και σε άλλα σημεία».

Θα μπορούσαμε να μείνουμε στο δελτίο τύπου και μόνο σε αυτό, αλλά μας έφερε ο δρόμος πριν από λίγη ώρα και σταματήσαμε στο λιμανάκι για να δούμε ιδίοις όμμασι τον… ολοκληρωμένο καθαρισμό.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς, το λιμανάκι διατηρεί την ίδια ακριβώς εικόνα που είχε εδώ και πολλές εβδομάδες, με τα καλάμια να έχουν καταλάβει την επιφάνεια του νερού τόσο στο εσωτερικό του, όπου οι ψαράδες δένουν τις βάρκες τους, όσο και στην εξωτερική του πλευρά, στην οποία εικονίζεται στις φωτογραφίες του δήμου, το μηχάνημα να κάνει τις εργασίες!

 

Αν δεν έχει γίνει λοιπόν κάποιο λάθος, όπως θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα, μία λανθασμένη πληροφορία από όσους είχαν την ευθύνη των εργασιών ή μία φωτογραφία από το… παρελθόν, το λιγότερο που θα πρέπει να κάνει η δημοτική αρχή, είναι να απολογηθεί για το καραμπινάτο ψέμα της ολοκλήρωσης(!) των εργασιών.

Εκτός πια κι αν η σημερινή εικόνα που παρουσιάζουμε στις φωτογραφίες, είναι αυτή της «ολοκληρωμένης καθαριότητας», έτσι όπως την εννοεί ή τη φαντάζεται η δημοτική αρχή, τουλάχιστον για τη λίμνη.

Παρεμπιπτόντως, αν κάποιος έχει αμφιβολίες για όσα εικονίζονται στις φωτό, δεν έχει παρά να κάνει μία βόλτα στο λιμανάκι. Έστω για λίγα λεπτά, γιατί από τη δυσοσμία είναι αδύνατο να μείνει παραπάνω…

 

 

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ