Μία ακόμη εβδομάδα κινητοποιήσεων για τις σχολικές καθαρίστριες

Τοπικά

Την Τετάρτη οι σχολικές καθαρίστριες στα Γιάννενα προχώρησαν σε νέα Γενική Συνέλευση στο Πάρκο Λιθαρίτσια και κινητοποίηση μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, αποφασίσθηκε να προχωρήσουν σε ενημέρωση σε γονείς, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και στη νεολαία της περιοχής για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων να προχωρήσει σε απολύσεις 40 καθαριστριών και τη μείωση του ωραρίου σε άλλες 25.

Ύστερα από αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την οποία συνυπογράφουν και άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα των σχολικών καθαριστριών την Τετάρτη 24 Αυγούστου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Στην κινητοποίηση ήταν έμπρακτη για ακόμη μία φορά η συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Ο Ροσιλόβαλης  Δημήτρης εκ μέρους της διοίκησης ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι των Ιωαννίνων δεν θέλουν σχολεία σαν αυτά που έχουμε σήμερα, δεν θέλουν σχολεία που αντί να μορφώνουν, να εξοντώνουν τα παιδιά μας. Θέλουμε σχολεία καθαρά με καθαρίστριες που να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με γενναίες προσλήψεις γιατί δεν θέλουμε να φοβόμαστε πώς θα γυρίσουν τα παιδιά μας στο σπίτι. Θέλουμε σχολεία που να μορφώνουν πραγματικά και να μη λειτουργούν σαν parking όπου θα τα παρατάμε στο έλεος για να μπορούμε εμείς να πάμε να βγάλουμε αυτό το πενιχρό μεροκάματο για να μπορέσουμε να τα μεγαλώσουμε και να τα ταΐσουμε. Ο αγώνας σας είναι αγώνας όλων μας και με πίστη και αποφασιστικότητα θα τα καταφέρουμε».

Στο πλευρό των σχολικών καθαριστριών και οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, εκ μέρους της επιτροπής ο Αλέξανδρος Μάρκου ανέφερε: «Στεκόμαστε δίπλα στο δίκαιο αγώνα που κάνουν οι σχολικές καθαρίστριες για να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους. Καμία απόλυση δεν μπορεί να γίνει δεκτή αυτή την περίοδο, κυρίως σε ανθρώπους που δώσανε τη μάχη σε καιρό πανδημίας, που στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών μας. Σε μία χρονική περίοδο που έχουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, θανάτων, που τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτα με κλίνες covid και no covid, με ένα σύστημα υγείας να πιέζεται, με συναδέλφους Υγειονομικούς σε αναστολή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε  Κυβέρνηση και Δήμοι να εξαφανίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα,  δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να περάσει αυτή η εξέλιξη».