Μετάθεση της εκδίκασης εξαιτίας των εκλογών

Τοπικά

Οι εκλογές πάνε πίσω την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων παραμονής των συμβασιούχων ΣΟΧ καθαριότητας- εστίασης- φύλαξης του ΠΓΝΙ.

Στο Δικαστικό μέγαρο βρέθηκαν και έκαναν παράσταση οι εργαζόμενοι που ζητούν να μείνουν στις θέσεις τους. Την ίδια ώρα ασκούν κριτική τόσο στην απερχόμενη κυβέρνηση όσο και στις προηγούμενες κυβερνήσεις και διοικήσεις. Με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «η  απερχόμενη κυβέρνηση και η διοίκηση του ΠΓΝΙ προωθούνε διεθνή διαγωνισμό μαμούθ με κόστος 6,5 εκατ. ευρώ για 2 έτη προκειμένου να αναλάβει εργολάβος την συνέχιση και χειροτέρευση της εκμετάλλευσής τους. Ένα τεράστιο ΣΔΙΤ προς όφελος κάποιου εργολάβου στο ΝΕΟ ΕΣΥ –επιχείρηση  το οποίο χτίσανε βήμα- βήμα  οι κυβερνήσεις που πέρασαν.  Η σχέση κυβερνήσεων-διοικήσεων με τους συμβασιούχους του ΠΓΝΙ ξεκίνησε εξ αρχής στη βάση μιας απάτης η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

Αναλύοντας την κατάσταση τονίζουν ότι προσλήφθηκαν «το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΑΣΕΠ με σύμβαση για  «επιτακτικές και επείγουσες ανάγκες. Απάτη! Οι ΣΟΧ βρέθηκαν να είναι οι μόνοι υπάλληλοι του ΠΓΝΙ που κάλυπταν τις καθημερινές και διαρκείς ανάγκες καθαριότητας εστίασης και φύλαξης χωρίς να υπάρχει τίποτα έκτακτο» και συνεχίζουν λέγοντας ότι «τους προσλάβανε με την πολιτική διακήρυξη της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι με τον τρόπο αυτό εκδιώκονται οι εργολάβοι . Απάτη!  Οι συμβάσεις  ΣΟΧ μπήκαν στη ζυγαριά του κόστους σε σύγκριση με το κόστος των εργολάβων, οι οποίοι μείνανε στα μισά νοσοκομεία της χώρας, όπως το ΓΝ Χ/κώστα,  ως «πιο φτηνοί»! Όχι μόνο μείνανε αλλά σήμερα κάτω το ίδιο νομικό καθεστώς που διατήρησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν την επανείσοδό τους ως πιο «οικονομική και αποδοτική λύση»!!!!! με μαμούθ-ληστρικούς διαγωνισμούς».

Οι εργαζόμενοι αναφέρονται και στις συναντήσεις με τους βουλευτές της ΝΔ αλλά και στην τωρινή προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επανανομοθέτηση της δυνατότητας για προκήρυξη συμβάσεων ΣΟΧ  και όχι η μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου σε προσωποπαγείς θέσεις. «Δηλαδή η διατήρηση της επαίσχυντης ομηρίας» καταλήγουν.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ