Μετ’ εμποδίων η απόδοση της χερσαίας ζώνης

Τοπικά

Κάθε άλλο παρά εύκολη είναι η πορεία των διαδικασιών για της απόδοση της χερσαίας ζώνης από τον ΟΛΗΓ στον Δήμο Ηγουμενίτσας, μέχρι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση που θα ικανοποιεί τον δεύτερο.
Τα βήματα που απαιτούνται για να οριστικοποιηθεί η παραχώρηση είναι ακόμη αρκετά καθώς, αν και οι διαδικασίες για να ξεμπλοκάρει το ζήτημα εκκινήθηκαν επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε πως η πολιτική βούληση δεν αρκεί.
Ακόμη, η απόφαση του ΟΛΗΓ να προχωρήσει στη δημοπρασία για την εκμίσθωση κάποιων καταστημάτων στο Δρέπανο, που παραμένουν κλειστά τα τελευταία χρόνια, δημιούργησε νέα ένταση στις σχέσεις με τον δήμο Ηγουμενίτσας και τελικά, η απόφαση αυτή ανακλήθηκε.
Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Λώλος, η αντίδραση ήταν επιβεβλημένη, αφού το ένα κατάστημα βρίσκεται εντός τεμαχίου που ανήκει στο δήμο Ηγουμενίτσας, που διαχρονικά, διαχειρίζεται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σε αυτή την ιστορία, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσουμε και να μην κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Η διαδικασία όπως είχε επισημανθεί και στη θητεία του κ. Κουρουμπλή, είναι μακρά και επίπονη, αφού η χερσαία ζώνη θα πρέπει να φύγει από τη δικαιοδοσία του ΟΛΗΓ και στη συνέχεια να παραχωρηθεί από το υπ. Οικονομικών στην τοπική κοινωνία», ανέφερε.

Ολοκληρώθηκε ο κόμβος της Πλαταριάς

Ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και ο κ. Λώλος εξέφρασε την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες προς την περιφέρεια Ηπείρου. Ο λόγος για τον ισόπεδο κόμβο Πλαταριάς – Συβότων, ένα σημείο – καρμανιόλα, στο οποίο έχουν χάσει της ζωή τους πολλοί συνάνθρωποί μας τα τελευταία χρόνια, από τροχαία δυστυχήματα. Η περιφέρεια πήρε την απόφαση μάλιστα να συνεχιστεί το έργο και με μία δεύτερη εργολαβία, ώστε να κατασκευαστούν πεζοδρόμια από τον κόμβο, μέχρι την έξοδο του οικισμού της Πλαταριάς προς τα Σύβοτα, στο γεφυράκι.