ΜΕΡ. ΤΖΟΥΦΗ -Επίσκεψη σε ΕΦΚΑ και Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων

Τοπικά

Τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων (πρώην ΙΚΑ) επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη

Τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων (πρώην ΙΚΑ) επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις για τα τρέχοντα προβλήματα και το μέλλον των υπηρεσιών. Όπως δήλωσε η βουλευτής, «η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των υπηρεσιών, οι παραχωρήσεις στους ιδιώτες και η κατασπατάληση του δημόσιου ταμείου αποτελεί σήμα-κατατεθέν της κυβέρνησης ΝΔ». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προφυλάξει το δημόσιο χαρακτήρα των δομών ασφάλισης και περίθαλψης», ενώ μίλησε «για επιβεβλημένη πολιτική αλλαγή ώστε να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση, να γίνουν αξιόλογες οι δημόσιες υπηρεσίες προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτών».

Τη βουλευτή Ιωαννίνων συνόδευσαν ο συντονιστής της Οργάνωσης Υγείας Λάμπρος Παπανδρέου και ο υπεύθυνος της Θεματικής Υγείας στο Νομό Ιωαννίνων Δήμητρης Τζιάλλας.

 Στη Β’ τοπική διεύθυνση ΕΦΚΑ Ιωαννίνων

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζήτησε με τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ για τη λανθασμένη χωροθέτηση μακριά από το κέντρο της πόλης. Την ίδια στιγμή, η υπηρεσία καταβάλει υπέρογκα ποσά σε ενοίκια αν και υπάρχουν ιδιόκτητα κτήρια στο κέντρο. Συζήτηση έγινε και για την προκλητική τοποθέτηση ακριβοπληρωμένων στελεχών, με μισθούς που αγγίζουν τα 8.000 ευρώ το μήνα. Η Μερόπη Τζούφη σημείωσε πως πρόκειται για θέμα που αναδείχθηκε στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης να δώσει πειστικές απαντήσεις. Φαινόμενα κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος καταγράφονται και στην περίπτωση της συγκρότησης αντιπαραγωγικών υπηρεσιών, ψηφιακών εφαρμογών που αυξάνουν το κόστος συναλλαγής και τη γραφειοκρατία, όπως και η τηλεφωνική υπηρεσία του 1555 με τους 1.300 (!) υπαλλήλους που απλά παραπέμπει στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

 Στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων

Η επίσκεψη στο ΚΥ Ιωαννίνων επιβεβαίωσε την άμεση ανάγκη για προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού και εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού ώστε το «πρώην ΙΚΑ» να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες. Ενδεικτικό είναι πως την προηγούμενη χρονιά εξυπηρέτησε περισσότερους από 63.000 ασθενείς. Σήμερα, το κέντρο υγείας της πόλης στερείται πολλών και κρίσιμων ειδικοτήτων, ενώ οι υπηρετούντες γιατροί καλούνται συχνά να καλύψουν ανάγκες και στα νοσοκομεία της περιοχής.