Με προγραμματικές θέσεις και παρουσίαση υποψηφίων

Τοπικά

Εκδήλωση της παρατάξης του Γ. Στέφου σε κατάμεστη αίθουσα

Τις βασικές προγραμματικές θέσεις για την επόμενη ημέρα στην Ήπειρο με μπόλικη δόση κριτικής στην Περιφερειακή Αρχή Καχριμάνη, καθώς επίσης και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους σε όλη την Ήπειρο παρουσίασε η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» στην εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα. Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Du Lac, παρουσία του συνόλου των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Στέφος και οι συνεργάτες του παρουσίασαν ένα σχέδιο για την Ήπειρο που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν δικαιούται να αλλάξει και έχει και τις δυνατότητες και τις προοπτικές για να το κάνει.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ήπειρο, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Μπάρκας και Μερόπη Τζούφη, οι πρώην βουλευτές Μάριος Κάτσης, Βασίλης Τσίρκας, Χρήστος Μαντάς ο πρώην πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, στελέχη της αυτοδιοίκησης κ.α.

Ο Γιώργος Ζάψας, επικεφαλής της παράταξης σήμερα στο περιφερειακό συμβούλιο, μίλησε με θερμά λόγια για τη συνέχεια της παράταξης και τη δυναμική που έχει ώστε νέος περιφερειάρχης να είναι ο Γιάννης Στέφος.

Την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβαν σε ενότητες οι υποψήφιοι της παράταξης Ηλιάνα Τσολιού, Νίκος Βράνος, Σάββας Δημητριάδης, Σπύρος Ντάνης και Δημήτρης Τζιάλλας.

Ο Γιάννης Στέφος
Το στίγμα του προεκλογικού αγώνα του «Κοινού των Ηπειρωτών» έδωσε στην ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Στέφος.

«Θα προχωρήσουμε με δύναμη και αισιοδοξία για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Γιατί αξίζουμε μια άλλη Ήπειρο από αυτή που συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια, απ’ αυτή που έχτισε η πολυετής περιφερειακή αρχή του κ. Καχριμάνη» ανέφερε εισαγωγικά, τονίζοντας ότι ο Αλ. Καχριμάνης παρουσίασε πρόσφατα ως έργο της περιφερειακής αρχής έργα των οποίων οι μελέτες, τα κονδύλια και η ολοκλήρωσή τους έγιναν επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Στέφος πρόσθεσε ακόμη ότι η παράταξη δεν θα μηδενίσει το έργο κανενός αλλά τόνισε με παρά τις κατά καιρούς θριαμβολογίες κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει πως η Ήπειρος της υπανάπτυξης και της φτώχιας είναι παρούσα, όπως και η Ήπειρος των ανισοτήτων και της ανεργίας.

«Εμείς δε θέλουμε μια τέτοια Ήπειρο. Και θέλουμε να ρωτήσουμε τι θα αλλάξει, τι θα πετύχει τα επόμενα πέντε χρόνια, εάν εκλεγεί ξανά ο κ. Καχριμάνης που δεν έκανε τα προηγούμενα 30 και πλέον χρόνια;», αναρωτήθηκε.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση του συνόλου των υποψηφίων συμβούλων της παράταξης στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες στην Ήπειρο.