ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ  -«Είμαστε πίσω στο θέμα της αναδοχής»

Τοπικά

Στόχος τα παιδιά να μη μένουν στα ιδρύματα

Η ενίσχυση των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ώστε τα παιδιά- μέλη των συγκεκριμένων οικογενειών να μη βρεθούν σε ιδρύματα αποτελεί προτεραιότητα και στόχευση της προέδρου του Κέντρου Πρόνοιας Ηπείρου Μαρία Τσολάκη.

Η κα. Τσολάκη η οποία πρόσφατα βρέθηκε στην Καβάλα για να συμμετάσχει σε ημερίδα για την αναδοχή παιδιών υποστήριξε ότι στην περιοχή μας πρέπει να γίνουν πολλά προκειμένου να ωριμάσει το συγκεκριμένο θέμα.

Εξήγησε ότι σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας, η δική μας περιοχή είναι πίσω και τόνισε ότι επιδίωξη σταθερή της Πολιτείας είναι τα παιδιά να μη μένουν στα Ιδρύματα.

Παράλληλα, στάθηκε και στις προσπάθειες που κάνουν ώστε να ενισχυθούν οι συνεργασίες με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες προκειμένου να δίνεται βοήθεια στην οικογένεια πριν αυτή διαλυθεί και καταλήξουν τα παιδιά σε δομές.

«Είναι ξεκάθαρη η στόχευση της Πολιτείας. Θέλουμε τα παιδιά να μεγαλώνουν σε οικογένειες έστω και αν ξέρουμε ότι τα Ιδρύματα δεν πρόκειται να κλείσουν. Κατά προτίμηση θέλουμε να μεγαλώνουν στις δικές τους οικογένειες και να μην απομακρύνονται παρά μόνο εάν δεν γίνεται διαφορετικά. Θέλουμε να βοηθάμε πριν να φτάσει μια οικογένεια σε τέλμα. Θέλουμε να είμαστε εκεί» εξήγησε,  η πρόεδρος που συνεχίζει να κάνει πολλά και στις τέσσερις δομές οι οποίες αφορούν παιδιά.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ