Μ. Ελισάφ: Με προσοχή και όχι απότομα η «χαλάρωση»

Τοπικά

Ο Μ. Ελισάφ για την άρση των μέτρων για την πανδημία

Με την πολιτεία κατόπιν σχετικών εισηγήσεων των επιδημιολόγων, να προχωρά σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, χαλαρώνοντας τους περιορισμούς, η προοπτική επιστροφής σε μία τύπου κανονικότητα, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κοινωνία, παρότι ένα τμήμα της επιστημονικής κοινότητας διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις, για την όποια άρση μέτρων.

Το ενθαρρυντικό και παρήγορο που αφήνει ψήγματα αισιοδοξίας για την προοπτική της κατάστασης είναι, ότι οι αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων, που βεβαιώνονται καθημερινά και στην περιοχή, δεν αποτυπώνονται σε αυξημένες νοσηλείες και θανάτους, ούτε και σε επιπλέον πίεση στο σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ, η κατάσταση αυτή επιτρέπει να προχωρήσουμε σε σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών και σε άρση των μέτρων, με την επισήμανση όμως, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και όχι απότομα. «Μπορούμε σταδιακά και με τον ερχομό της άνοιξης να επανέλθουμε σε μία τύπου κανονικότητα, όχι στο 100%, όμως σε κάποιο ικανοποιητικό βαθμό. Κάποια μέτρα, όπως η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός θα μπορούσαν να ληφθούν, αλλά δεν πρέπει να κάνουμε απότομα βήματα, γιατί μπορεί να το πληρώσουμε», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

Ο εμβολιασμός

Προωθώντας ακόμη πιο μακριά τη σκέψη του, ο δήμαρχος της πόλης τόνισε, ότι ο ιός που συνεχίζει να εκπλήσσει την επιστημονική κοινότητα σε όλον τον κόσμο, αποδεδειγμένα πια, έχει ως μόνο εμπόδιο τον εμβολιασμό. «Δυστυχώς και σε αυτό το επίπεδο, η χώρα μας αλλά και η περιοχή μας, χωλαίνουν και θα πρέπει να προσθέσουμε να πείσουμε όσο γίνεται περισσότερους συμπολίτες να εμβολιαστούν και να μην επηρεάζονται από φήμες και από κάθε λογής πνευματικούς και τσαρλατάνους», ανέφερε με έμφαση.