Μ. Ελισάφ: «Αυτονόητη η συζήτηση για τα LED στην Οικονομική»

Τοπικά

Απολύτως απαραίτητη και αυτονόητη χαρακτηρίζει ο Μ. Ελισάφ την συζήτηση του θέματος της ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού στην επικείμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Για μία απόλυτα απαραίτητη, αυτονόητη, όπως είπε μετά το αίτημα της αντιπολίτευσης να συζητηθεί στο δημ. συμβούλιο και χωρίς καμία χρονική ανακολουθία, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Οικον. Επιτροπής του δήμου την Τρίτη το μεσημέρι, στην οποία συζητείται η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου και περιφέρειας για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού.

Την Πέμπτη, ανακοινώθηκε από το προεδρείο του δημ. συμβουλίου, ότι στις 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί το θέμα των LED, με βάση το κοινό αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και την Παρασκευή η δημ. αρχή ανακοίνωσε την ημερήσια διάταξη της συνεδρίαση της Οικον. Επιτροπής στην οποία θα συζητηθεί και θα εγκριθεί όπως αναμένεται, η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης.

Με την εξέλιξη αυτή, η συζήτηση στο δημ. συμβούλιο, όπως αναφέρει η αντιπολίτευση θα είναι άνευ ουσίας και νοήματος, κάτι που αντέκρουσε ο Μ. Ελισάφ, απαντώντας πριν από λίγη ώρα σε σχετική ερώτηση.

Όπως είπε, η συνεδρίαση της Οικον. Επιτροπής είναι ένα σημαντικό βήμα για την απεμπλοκή ενός έργου, σημαντικού για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών και αφού αυτό γίνει, στο τέλος του μήνα, το δημ. συμβούλιο θα κληθεί να συζητήσει έχοντας στη διάθεσή του, το σύνολο των μελετών και των τεχνικών στοιχείων του έργου.

«Κάθε όργανο έχει τις δικές του αρμοδιότητες. Η τροπολογία του υπ. Εσωτερικών δίνει τη δυνατότητα στην Οικον. Επιτροπή να συνάπτει τις προγραμματικές συμβάσεις και αυτό ακριβώς κάνουμε», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος της πόλης, για να ερωτηθεί στη συνέχεια σχετικά με την τροπολογία και για το ένα είχε κάποια γνώση περί της επικείμενης τότε αλλαγής, όταν πριν από έναν και πλέον μήνα έλεγε μετά την απόρριψη του θέματος από το δημ. συμβούλιο, «ο καθείς και τα όπλα του».

«Προφανώς, δεν το είχα στο μυαλό μου, η τροπολογία άλλωστε κατατέθηκε μετά και επί της ουσίας αποτελεί το αποτέλεσμα των δυσκολιών, που δημιούργησε στη διοίκηση των δήμων, το στρεβλό σύστημα της απλής αναλογικής. Ήρθε λοιπόν ο νομοθέτης να διορθώσει αυτές τις στρεβλώσεις και έτσι ανέθεσε τη δυνατότητα σύναψης των προγραμματικών συμβάσεων στις Οικονομικές Επιτροπές», απάντησε.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ