dimos-konitsas

Λύνονται τα προβλήματα υδροδότησης στην Κόνιτσα

Τοπικά

Γεωτρήσεις, υδρομαστεύσεις και αντικαταστάσεις αντλιών υλοποίησε ο Δήμος Κόνιτσας, ώστε να λύσει τα προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης, με τον Δήμαρχο της περιοχής Νίκο Εξάρχου να κάνει λόγο για μεγάλη οικονομική επιβάρυνση αλλά και για περιορισμό χρόνιων προβλημάτων. 

Παρά ταύτα, τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν διακοπές υδροδότησης εντός της πόλης της Κόνιτσας προκαλώντας ιδιαίτερα προβλήματα στους επαγγελματίες, με τον κ. Εξάρχου, να παραδέχεται, ότι πράγματι υπήρξε το πρόβλημα και πως από σήμερα (σ.σ. χθες) θα έχει αποκατασταθεί, ώστε να μην προκύψει εκ νέου. Κάλεσε ωστόσο τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα φειδωλοί, αυτήν την περίοδο με τη χρήση του πόσιμου νερού, κυρίως απέναντι σε εκείνους τους συμπολίτες που για διάφορους λόγους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υδροδότηση στα σπίτια ή στα καταστήματά τους. Απαντώντας επίσης σε όσους επικρίνουν τη δημοτική αρχή, γιατί δεν προχωρά ένα βήμα πιο μακριά, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε εκείνους που διαπιστώνει, ότι σπαταλούν το πόσιμο νερό για άλλες χρήσεις, είπε, πως θα έπρεπε ίσως να εντοπιστούν οι οφειλέτες των λογαριασμών ύδρευσης του δήμου και νε βεβαιωθούν στην Εφορία οι οφειλές αυτές.

«Ίσως και μεταξύ εκείνων που διαμαρτύρονται ή επικρίνουν τη δημοτική αρχή να είναι και κάποιοι από τους οφειλέτες των λογαριασμών ύδρευσης προς τον δήμο Κόνιτσας. Υπάρχουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί ύψους 700.000 ευρώ και κανείς δε μιλά γι’ αυτό, αλλά όλοι θεωρούν ότι έχουν μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις. Στη θητεία μας αντικαταστήσαμε εντός της Κόνιτσας πολλά χιλιόμετρα του παλαιού δικτύου ύδρευσης, ακόμη και τμήματα του δικτύου που παραλήφθηκε το 2017, όμως κανείς δε μας είπε γιατί υπήρξε πρόβλημα σε αυτό. Υπάρχει και η ατομική ευθύνη των πολιτών, για την οποία δε μιλά κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Θετική η επαναλειτουργία τραπεζικού υποκαταστήματος

 

Από την άλλη πλευρά, ικανοποίηση για την επαναλειτουργία τραπεζικού υποκαταστήματος εκφράζει η δημοτική αρχή Κόνιτσας μέσω ανακοίνωσης. Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς επαναλειτουργεί στην Κόνιτσα. Οπωσδήποτε, αυτή η εξέλιξη μας χαροποιεί, παρόλο που θα λειτουργεί μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Σαφώς, προσδοκούσαμε να λειτουργεί σε καθημερινή βάση για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής. 

Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την πρώτη ημέρα που πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Διοίκησης της Τράπεζας για την αναστολή λειτουργίας του τοπικού υποκαταστήματος, κινητοποιηθήκαμε και ενεργήσαμε με σοβαρότητα, συναισθανόμενοι ότι το ενδεχόμενο υλοποίησης της ανωτέρω πρόθεσης, θα αποτελούσε βαρύ πλήγμα για τον τόπο μας, καθώς το συγκεκριμένο υποκατάστημα αποτελεί το μοναδικό εναπομείναν σε ολόκληρο τον Δήμο. 

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια όλους εκείνους που βοήθησαν σ΄ αυτή τη θετική εξέλιξη. Κυρίως θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, τους Βουλευτές Ιωαννίνων, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής & Κονίτσης, τον Σύλλογο Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών για τη συνεργασία και τη σύμπνοια. 

Γίνεται σαφές για μια ακόμα φορά ότι δυσεπίλυτα προβλήματα, διευθετούνται με συνεργασία και ομόρροπη στοχοθεσία».