ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ -Παρελθόν οι πλάκες αμιάντου

Τοπικά

Οι άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, πλάκες με τα φύλλα αμιάντου, που υπήρχαν για δεκαετίες στα στέγαστρα της λαϊκής αγοράς Αγίας Μαρίνας αποτελούν πλέον παρελθόν.

Το πρώτο σκέλος των εργασιών απομάκρυνσης των φύλλων αμιάντου ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες και ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση των νέων στεγάστρων που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του μήνα. Τα νέα στέγαστρα θα καλύψουν τη μία πλευρά στο τμήμα της λαϊκής από την οδό Αγίας Μαρίνας και Ιατρίδη, όπου και μετά την ολοκλήρωσή των κατασκευών, θα μεταφερθούν εκεί οι πάγκο των παραγωγών. Ευχή και ελπίδα όλων και των παραγωγών και των πολιτών που επισκέπτονται τη λαϊκή αγορά είναι ο χώρος να αναβαθμιστεί όπως χρειάζεται και όπως έπρεπε άλλωστε να έχει ήδη γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Σε εξέλιξη όμως βρίσκονται από τις αρχές του μην και οι εργασίες για την ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας, με βάση άλλωστε όσα είχε ανακοινώσει η δημοτική αρχή, για την έναρξη των εργασιών αμέσως μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Ήδη, τα συνεργεία του αναδόχου έχουν αφαιρέσει όλα τα ξύλινα καθιστικά όπως επίσης και τα φυτά από τα παρτέρια, τα οποία αξιοποιούνται από την Υπηρεσία Πρασίνου ενώ κάτι αντίστοιχο πρόκειται να γίνει και για τις 20 περίπου μουριές που υπάρχουν στο χώρο, που πρόκειται να μεταφυτευθούν σε άλλα σημεία της πόλης.

Ένα πρόβλημα που προέκυψε ωστόσο και έχει να κάνει με το χρόνο έναρξης του κυρίως αντικειμένου των εργασιών σχετίζεται με την παρέλαση για την 21η Φεβρουαρίου, που θα γίνει παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και φέτος. Έτσι αποφασίστηκε, οι εργασίες να επικεντρωθούν αρχικά στην πλευρά της πλατείας προς το πάρκο Μπέγκα και την πεζογέφυρα που οδηγεί σε αυτό και αφού ολοκληρωθούν οι επετειακές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων, να ξεκινήσουν στο μπροστινό μέρος της πλατείας, εκεί όπου ο σχεδιασμός προβλέπει και την αφαίρεση ενός τμήματος της λωρίδας καθόδου από το Δικαστικό προς την οδό Αβέρωφ σε πλάτος 1,5 μέτρου αρχικά.