«Κρυφτό» στις γειτονιές παίζουν πολίτες και Αστυνομία

Τοπικά

Με τη χαρακτηριστική φράση, ότι «δε μπορούμε να είμαστε για πάντα εγκλωβισμένοι», ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα του Σαββάτου μαζί με τον υφυπ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά έδωσε το στίγμα της προσπάθειας για σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού και επιστροφής στην κανονικότητα.

Πριν καν ωστόσο προλάβει ο κ. Τσιόδρας να μιλήσει για τη νέα κανονικότητα, οι πολίτες σε όλη τη χώρα, έτσι και στα Γιάννενα, το απόγευμα του Σαββάτου έδειξαν, ότι έχουν φτάσει στα όριά τους. Αυτό εξηγεί εν πολλοίς και την εικόνα που παρατηρήθηκε σε γειτονιές, πλατείες και πάρκα στο κέντρο της πόλης και περιφερειακά, που υπήρξε αυξημένη προσέλευση πολιτών, κυρίως παιδιών και εφήβων, αλλά και ενηλίκων.

H φωτογραφία είναι από το απόγευμα του Σαββάτου στη συμβολή των πεζοδρόμων Λ. Βύρωνος και Καπλάνη στην παλιά αγορά, με την κίνηση να θυμίζει την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα!

Μία εικόνα που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας, με αστυνομικούς να διενεργούν συνεχείς και εκτεταμένους ελέγχους, ειδικά στα σημεία όπου υπήρχε μεγάλη συνάθροιση και συνωστισμός. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και τις επόμενες ημέρες με την ενίσχυση των περιπολιών, ειδικά φτάνοντας στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Στην ενημέρωση του Σαββάτου τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και ο κ. Χαρδαλιάς ανέφεραν, ότι η επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς θα είναι μία μακρά και δύσκολη διαδικασία, στην οποία θα χρειαστεί η διατήρηση της κοινωνικής ευθύνης.

Ο κ. Χαρδαλιάς τέλος αναφέρθηκε και στη νέα απόφαση που αφορά στο δήμο Ιωαννιτών, με την μερική τροποποίηση των ωρών απαγόρευσης κυκλοφορίας στα τρία σημεία, στα οποία ισχύει η απαγόρευση από τις 12 Απριλίου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ