ΚΟΜΒΟΣ ΚΑΤΩ ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ -Μέσω παραπλεύρου δρόμου η διέλευση των οχημάτων

Τοπικά

Από την παράπλευρη οδό της παράκαμψης στην περιοχή από Κ. Νεοχωρόπουλο προς το ΠΓΝΙ ή προς το Σταυράκι αντίστοιχα πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων από την Τρίτη, λόγω της μη λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων με απόφασή της την Τρίτη έπειτα από εισήγηση της Τροχαίας Ιωαννίνων και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, που έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης της περιφερειακής των Ιωαννίνων, προχώρησε στην προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας από την οδό Παν. Ασημακοπούλου, μέχρι την παράκαμψη.

Από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, όταν και προέκυψε η βλάβη στο σύστημα της φωτεινής σηματοδότησης, η Τροχαία διέθετε τις περισσότερες ώρες της ημέρας,αλλά κυρίως τις ώρες αιχμής, το πρωί και το μεσημέρι, ένα πλήρωμα περιπολικού, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Όμως, η παραμονή ενός πληρώματος περιπολικού σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στο σημείο δεν ήταν εφικτή, για το χρονικό διάστημα των 10 περίπου ημερών, που απαιτείται για να αποκατασταθεί η βλάβη και η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών. Έτσι, ελήφθη η απόφαση για την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας με την τοποθέτηση απαγορευτικών διαχωριστικών και αντίστοιχων σημάνσεων, μέχρι νεωτέρας. Υπολογίζεται πάντως, ότι μέχρι αύριο Παρασκευή θα έχει αποκατασταθεί η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, όμως το ζητούμενο ήταν και παραμένει, εάν η Περιφέρεια Ηπείρου προχωρήσει στην προμήθεια εξοπλισμού, που να είναι άμεσα διαθέσιμο και να μην τίθεται εκτός λειτουργίας η σηματοδότηση για τόσες ημέρες, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος ή δυστυχήματος.