Κοινό μέτωπο για την ρήτρα αναπροσαρμογής

Τοπικά

Ισχύς εν τη ενώσει και κοινή πλεύση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Περιφέρεια Ηπείρου δια του αντιπεριφερειάρχη και νομικού Βασίλη Γοργόλη συντάσσεται με την προσπάθεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που ζητούν την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής έπειτα και από την απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια των προέδρων.

Να υπενθυμίσουν την πρόσφατη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για προσφυγή στη Δικαιοσύνη και την άσκηση πρόσθετης παρέμβασης υπέρ Ένωσης καταναλωτών για αγωγή της ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Χριστίνα Τσέτσου αναφέρθηκαν στο κοινό μέτωπο με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και την διεκδίκηση οριστικής λύσης με πολιτική απόφαση για κατάργηση της ρήτρας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γοργόλης «Η Περιφέρεια έχει γίνει δέκτης παραπόνων «Έχουμε γίνει και εμείς στην Περιφέρεια δέκτες πάρα πολλών

παραπόνων για οικιακά και εμπορικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειες, όπου υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση στους λογαριασμούς. Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί μπαίνουν πλέον σε δύσκολη θέση και δημιουργείται πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων. Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στον κόσμο και τις επιχειρήσεις» επεσήμανε.

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Χριστίνα Τσέτσου ανέλυσε και εξειδίκευσε το θέμα αναφέροντας αφενός τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν. Ξεκαθάρισε ότι η ρήτρα είναι παράνομη και καταχρηστική αλλά την  ίδια ώρα θέλησε να αποσαφηνίσει ότι «η ρήτρα είναι μεν καταχρηστική, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει από την καταβολή της, αν δεν υπάρχει δικαστική απόφαση».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η μόνη ενδεδειγμένη και επιβεβλημένη λύση είναι η άμεση

παρέμβαση για την νομοθετική κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής με πολιτική απόφαση.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ