Κινητοποίηση για ένα ξεχασμένο σακίδιο

Τοπικά

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε από την αστυνομία για να ελεγχθεί ένα σακίδιο, που εντοπίστηκε στο πεζοδρόμιο της 8ης Μεραρχίας λίγο μετά τις 11.00 το πρωί από τους εργαζόμενους παρακείμενου καταστήματος. Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την αστυνομία και για μία περίπου ώρα, το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στην οδό αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις, ώστε να ελεγχθεί το σακίδιο από πυροτεχνουργό της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στους αστυνομικούς, ότι μία ομάδα προσφύγων – μεταναστών κινήθηκε νωρίτερα από το σημείο αυτό προς την οδό Παπανδρέου και προς τον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και πιθανότατα το σακίδιο ανήκει σε κάποιον εξ αυτών, όμως θα έπρεπε να διαπιστωθεί το περιεχόμενό του, ειδικά τη στιγμή που παρότι είχε περάσει αρκετή ώρα, δεν το είχε αναζητήσει κανείς. 

Έτσι, πυροτεχνουργός της Αστυνομίας έφτασε στο σημείο και μετά την κατάλληλη προετοιμασία προσέγγισε το σακίδιο και με προσεκτικές κινήσεις το άνοιξε από το κάτω μέρος, διαπιστώνοντας τελικά, ότι περιείχε μόνο ρούχα και προσωπικά αντικείμενα, δίνοντας το σήμα λήξης της επιχείρησης, που αναστάτωσε τη γύρω περιοχή για μία περίπου ώρα.