Κατασκευή τριών ισόπεδων κόμβων

Τοπικά

Η κατασκευή των τριών ισόπεδων κόμβων έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ. 

Τα τεύχη δημοπράτησης  τριών ισόπεδων κόμβων στο Δήμο Ιωαννιτών που είναι ενταγμένοι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» ενέκρινε η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο σχεδιασμός των συγκεκριμένων κυκλικών κόμβων στηρίχθηκε, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος στο σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας και στη μέτρηση των κυκλοφοριακών φόρτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, τέθηκαν προς έγκριση οι όροι ώστε να ακολουθήσει η δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου που θα λύσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Η κατασκευή των τριών ισόπεδων κόμβων έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

«Οι τρεις κόμβοι που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έργο είναι:

-Λ. Δωδώνης – Ναπ. Ζέρβα-Πυρσινέλα- -Εισαγγελέα Σπύρου (Δικαστικό Μέγαρο).

-Λεωφόρος Γράμμου, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως & οδός Καλπακίου

-Λεωφόρος Γράμμου με την οδό Ίωνος Δραγούμη. Είναι κόμβοι που εξαιτίας της συνεχής ροής θα βοηθήσουν καθοριστικά στην διευθέτηση του κυκλοφοριακού φορτίου» τόνισε ο κ. Αρλέτος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι κυκλικοί κόμβοι αποτελούν την καλύτερη λύση για την αντικατάσταση των διασταυρώσεων. Βελτιώνουν την οδική ασφάλεια και αποδεδειγμένα παρέχουν λειτουργική αποτελεσματικότητα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι καθώς ένα ακόμη σημαντικό έργο για το Δήμο μας βαίνει προς υλοποίηση. Με τους τρεις συγκεκριμένους κόμβους θα υπάρξει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στις περιοχές εκτέλεσης των έργων και βέβαια μεγαλύτερη ασφάλεια για τους διερχόμενους», σημειώνει για να συμπληρώσει ότι είναι σύντομα θα αρχίσουν τα έργα σε μεγάλους δρόμους της πόλης όπως η 28ης Οκτωβρίου, η οδός Πυρσινέλλα αλλά και η Χαριλάου Τρικούπη.

Τέλος, ερωτηθείς για την πλατεία και τα σενάρια της ενοποίησης ο κ. Αρλέτος υποστήριξε ότι η πλατεία θα είναι ελαφρώς υπερυψωμένη ενώ μπροστά από την περιφέρεια θα στρωθούν ειδικοί κυβόλιθοι λέγοντας ότι θα επεξεργαστούν όλες τις προτάσεις που αφορούν την ενοποίηση του χώρου της πλατείας και αυτού που είναι μπροστά από το διοικητήριο της Περιφέρειας.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ