Κατ’ οίκον εμβολιασμοί και στα Γιάννενα

Τοπικά

Δυνατότητα για άμεσο κατ’ οίκον εμβολιασμό έχουν πλέον και οι πολίτες των Ιωαννίνων, καθώς η δράση έχει ήδη ξεκινήσει για όσους για λόγους υγείας ή αδυναμίας μετακίνησης, δεν μπορούν να εμβολιαστούν στα εμβολιαστικά κέντρα.  

Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Νικόπουλος, η διαδικασία, που προστίθεται στην ήδη επιτυχημένη πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ για «καταδρομικούς» εμβολιασμούς, τυγχάνει ήδη ανταπόκρισης και συμμετοχής από πολίτες στην περιοχή. 

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, μπορεί να την υλοποιήσει οποιοσδήποτε πολίτης επιθυμεί για τον εαυτό του ή ο γιατρός του, όπως όμως μπορεί να απευθύνεται και οπουδήποτε αλλού για βοήθεια στην υποβολή των στοιχείων στην πλατφόρμα για το ραντεβού του εμβολιασμού. Η διαδικασία άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Νικόπουλος είναι παρόμοια με αυτήν των ραντεβού για εμβολιασμό, πρόσθεσε όμως, πως απαραίτητο είναι, προκειμένου να επιλέγεται η μονάδα υγείας που θα κάνει τον εμβολιασμό, να υπάρχει σαφής δήλωση της διεύθυνσης κατοικίας του ατόμου που θέλει να εμβολιαστεί.

«Είναι αυτονόητο, ότι αν κάποιος θέλει να εμβολιαστεί στα Πράμαντα, δε θα μεταβεί η μονάδα από τα Ιωάννινα για έναν εμβολιασμό, αλλά θα τον κάνει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας της περιοχής, ώστε να αποφεύγονται οι πολύωρες μετακινήσεις και να εξυπηρετούνται καλύτερα και γρηγορότερα όσοι θέλουν να εμβολιαστούν. Ήδη ο αριθμός των αιτήσεων είναι περίπου 50 άτομα για εμβολιασμό και έχουν γίνει οι εμβολιασμοί στους μισούς. Ο εμβολιασμός γίνεται μόνο με το μονοδοσικό της Johnson», ανέφερε ο κ. Νικόπουλος, που εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που καταγράφουν περιπτώσεις σε τοπικές κοινότητες, ατόμων, που θέλουν να εμβολιαστούν αλλά δεν το έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα.