Κάμερες στις στολές και επίδομα για τα γήπεδα

Τοπικά

Ο Πρόεδρος της ΕΑΥΝΙ για τις εξαγγελίες του υπουργού

Για την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τη χορήγηση επιπλέον αμοιβής στους αστυνομικούς που απασχολούνται στα γήπεδα αλλά και για κάμερες που θα τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών, ρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων Άκης Κωνσταντινίδης.

Ο υπουργός έκανε λόγο για διαγωνισμό που θα βγει σε δημόσια διαβούλευση την οποία και αναμένουν οι αστυνομικοί προκειμένου να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο των διατάξεων.

Ο κ. Κωνσταντινίδης ερωτηθείς ανέφερε ότι είναι υπέρ της τοποθέτησης κάμερας καθώς τα σύγχρονα μέσα εξασφαλίζουν και τον αστυνομικό και τον πολίτη, και δεν αφήνουν «γκρίζες ζώνες», όπως χαρακτηριστικά είπε. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κάμερες ενσωματωμένες αναμένεται να φέρουν πάνω από 2-3.000 αστυνομικοί που είναι στο πεδίο και στα περιπολικά.

Ποιος θα πληρώνει το επίδομα;

Για το θέμα του επιδόματος ο κ. Κωνσταντινίδης εξήγησε ότι πρέπει να μάθουν από πού θα προέρχεται το επίδομα αυτό- αν δηλαδή θα είναι χρήματα του έλληνα φορολογούμενου ή των ΠΑΕ, καθώς είναι κάθετα αντίθετοι να πληρώνει ο ελληνικός λαός για μια υπηρεσία που αφορά επιχειρηματίες ποδοσφαιρικών ομάδων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων για το θέμα ότι «αναμένουμε την τελική διατύπωση της σχετικής νομοθετικής διάταξης, ευελπιστώντας ότι την όποια δαπάνη για την αποζημίωση του αστυνομικού προσωπικού θα την καταβάλλουν οι ΠΑΕ-ΚΑΕ με σαφείς και εφαρμόσιμες διαδικασίες, ως ανταποδοτικό πόρο. Η δικαιούμενη αυτή αποζημίωση δεν μπορεί να βαπτιστεί αύξηση μισθού. Σε καμία δε περίπτωση, δεν προσφέρεται ως άλλοθι για να παρακαμφθεί είτε να παραπεμφθεί στις Καλένδες η μεγάλη εκκρεμότητα της αποκατάστασης των μισθών και της αναγνώρισης της επικινδυνότητας της εργασίας.

Επίσης, να είναι σαφές ότι θα αφορά όλους όσοι θα συμμετέχουν σε μέτρα τάξης, τροχαίας και ασφάλειας έξωθεν των αγωνιστικών χώρων, χωρίς να τίθεται «πλαφόν» στη δαπάνη, όπως ίσχυε  για τα «νυχτερινά» με αποτέλεσμα τελικά πολλοί να μην πληρώνονταν στο τέλος της χρονιάς για τη νυχτερινή τους υπηρεσία».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ