Και το όνομα αυτής «Γιάννενα – Όμορφη Πόλη»

Τοπικά

Αυτό είναι το όνομα της νέας δημοτικής παράταξης που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων, Παντελής Κολόκας

Αυτό είναι το όνομα της νέας δημοτικής παράταξης που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων, νυν πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας, ο οποίος πρόκειται να ριχτεί στη μάχη των δημοτικών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023.

«Είναι τεράστια η χαρά και η συγκίνησή μου, για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στην ημέρα που θα αποτελέσει την απαρχή, για μία νέα διαδρομή, μία νέα πορεία για την πόλη μας, μία νέα πορεία ελπίδας και αισιοδοξίας για τον Δήμο μας.

Βλέπω απέναντί μου πρόσωπα γνωστά και αγαπημένα. Συνοδοιπόρους στο στίβο της ζωής και όχι μόνο στην ενασχόλησή μου με την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Βλέπω ανάμεσά τους και πρόσωπα νέα, πρόσωπα φωτεινά, με χαμόγελα, πρόσωπα που αναζητούν και  ταυτόχρονα δίνουν σε όλους εμάς την ελπίδα, για μία καλύτερη ημέρα» ανέφερε στην εισαγωγή του ο κ. Κολόκας, σημειώνοντας πως ο ίδιος και η νεοσύστατη παράταξή του, «ήρθα σήμερα εδώ για να σας μιλήσω για αυτό που θα ήθελα να δω να πραγματώνεται κάποια στιγμή στο αόριστο μέλλον. Είμαι εδώ, μαζί με εσάς, ως ένας από εσάς για να συνδιαμορφώσουμε αυτό που όλοι θέλουμε να δούμε να αλλάζει στην πόλη μας. Και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να το κάνουμε, αυτή τη φορά με μεγαλύτερη ωριμότητα, με περισσότερη γνώση και εμπειρία αλλά και με τη δύναμη και τον ενθουσιασμό των νέων ανθρώπων, που συμπαρατάσσονται στο πλευρό μας.

Είμαι εδώ σήμερα και είμαστε όλοι εδώ για να ανακοινώσουμε πως στις εκλογές του Οκτωβρίου στον Δήμο Ιωαννιτών θα είμαστε παρόντες, προτείνοντας και παρουσιάζοντας στους πολίτες μία διαφορετική πρόταση για τα Ιωάννινα του μέλλοντος.  Ανακοινώνουμε σήμερα λοιπόν από αυτόν εδώ τον όμορφο χώρο, δίπλα στο ισχυρότερο τοπόσημο των Ιωαννίνων, τη λίμνη Παμβώτιδα, την ίδρυση της δημοτικής μας παράταξης, «Γιάννενα – Όμορφη Πόλη»! Της παράταξης που φιλοδοξούμε και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι αυτό θα γίνει κιόλας, να διαχειριστεί τις τύχες της πόλης μας, τις τύχες του Δήμου Ιωαννιτών για τα επόμενα χρόνια και όχι μόνο για την επόμενη δημοτική θητεία», ξεκαθάρισε ο κ. Κολόκας.

Στη συνέχεια στάθηκε στις δυνατότητες, αλλά και τις ανάγκες που έχει μια πόλη σαν τα Γιάννενα, καλώντας τους πολίτες να συνενώσουν τις δυνάμεις τους και να δουλέψουν συλλογικά «με σχέδιο, με όραμα, με μεράκι, με ενέργεια, πίστη και αφοσίωση που εμείς φέρνουμε σε αυτή την προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε  να κάνουμε την πόλη μας ακόμη ομορφότερη, ακόμη πιο προσιτή, περισσότερο προσβάσιμη, πιο ανθρώπινη στους κατοίκους της, και στους χιλιάδες επισκέπτες», τόνισε.

«Παρακαταθήκη για το μέλλον»

Παράλληλα, ο κ. Κολόκας σημείωσε πως «δεν είμαι εδώ για να μηδενίσω ή να ακυρώσω το έργο κανενός. Δεν το έκανα ποτέ ούτε και πρόκειται να το κάνω. Από θέση αρχής και από το αξιακό μου σύστημα πιστεύω καλοπροαίρετα, ότι δεν υπήρξε ποτέ κανείς, που εξελέγη στο αξίωμα του δημάρχου της πόλης, που να μην ήθελε να πετύχει, να προσφέρει, να βάλει τη σφραγίδα του, να αφήσει μία παρακαταθήκη για το μέλλον» για να τονίσει ότι «Προφανώς, κάποιοι άφησαν έργο και έβαλαν τη σφραγίδα τους. Επίσης, κάποιοι έθεσαν τις βάσεις για κάτι καλύτερο. Κάποιοι άλλοι κατάφεραν λιγότερα ή ελάχιστα. Άλλοι έτυχε να διοικήσουν τον Δήμο σε εποχές όπου τα χρήματα ήταν περισσότερα. Άλλοι έτυχε να διοικήσουν τον Δήμο, σε δύσκολες συνθήκες, όπως ήταν τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όπου οι σχεδιασμοί ήταν δύσκολο να υλοποιηθούν, αλλά κι εκείνοι πιστεύω ότι θα μπορούσαν να σχεδιάσουν και να κάνουν έναν καλύτερο προγραμματισμό για το μέλλον».

Οι άξονες της νέας παράταξης

Ταυτόχρονα ο κ. Κολόκας τόνισε πως η παράταξή του θα δώσει τη δική της μάχη, ώστε να αποτελέσει «την ισχυρή ηγεσία που μπορεί να στηριχθεί η στρατηγική μιας πόλης ώστε να αποκτήσει πλέον ο Δήμος μας, δημιουργικό χαρακτήρα», για να αναφέρει μερικούς από τους κεντρικούς άξονες όπως: Την ενθάρρυνση και ενίσχυση της καινοτομίας, την υψηλή τεχνολογία, τις επενδύσεις στον τομέα της Παιδείας του πολιτισμού και του αθλητισμού, την ενίσχυση της ταυτότητας της πόλης, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την αλλαγή του μοντέλου της οικονομικής ανάπτυξης η οποία θα στηρίζεται περισσότερο στα φυσικά χαρακτηριστικά της όπως η λίμνη μας τα βουνά και τα  δάση μας αλλά και τον πρωτογενή τομέα και το στρατηγικό Σχέδιο Μάρκετινγκ της πόλης με σαφή στόχο τη δημιουργικότητα.

«Αυτό που πρεσβεύει λοιπόν η «Όμορφη Πόλη» είναι η δημιουργική συμμετοχή όλων, είναι ένα άνοιγμα, ειλικρινές και άδολο προς τους συμπολίτες μας, μία ανοιχτή πρόσκληση σε όλους, ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα και την πολιτική τους ιδεολογία, όπου από κοινού θα προβληματιστούμε, θα δουλέψουμε, μαζί με τους συνεργάτες μου και τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, θα μελετήσουμε και θα σχεδιάσουμε για την επόμενη δεκαετία της πόλης μας.  Μιας σύγχρονης πόλης. Μιας Δημιουργικής πόλης.Της πιο «Όμορφης Πόλης» στα μάτια και στις καρδιές μας! Το ταξίδι αυτό μόλις ξεκίνησε!», ανέφερε κλείνοντας ο επικεφαλής της παράταξης.