Και πάλι ανοιχτές οι εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ

Τοπικά

Άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους για το κοινό οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπως είναι αυτές στη Λιμνοπούλα και το Πανηπειρωτικό Στάδιο στα Γιάννενα, με τους πρώτους πολίτες να προσέρχονται για ατομική άθληση.
Οι εγκαταστάσεις μπορεί να είναι ανοιχτές για το κοινό, η είσοδος και η χρήση των εγκαταστάσεων όμως γίνεται με αυστηρούς κανόνες. Αναφέρεται ενδεικτικά πως για να ασκηθεί κάποιος πρέπει να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση, αστυνομική ταυτότητα και να συμπληρώσει το δελτίο καταγραφής αθλούμενου.
Εκτιμάται όμως, ότι ακριβώς επειδή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι σε εξαιρετική πορεία για τη χώρα και όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις, από την ερχόμενη εβδομάδα και αυτοί οι αυστηροί περιορισμοί θα επανεκτιμηθούν, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ατελείωτες ώρες εργασίας των λιγοστών εργαζομένων του ΠΕΑΚΙ προκειμένου να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις, όπως όμως και των μελών της ΕΔ.

Συνεχίζονται οι βελτιωτικές παρεμβάσεις

Από την άλλη πλευρά, οι εργασίες ανακαίνισης τόσο στο κλειστό γυμναστήριο όσο και στους εξωτερικούς χώρους στη Λιμνοπούλα συνεχίζονται εντατικά.
Από το Σάββατο στο κλειστό της Λιμνοπούλας βρίσκονται και οι μπασκέτες που παραχωρήθηκαν από τη διοίκηση του ΣΕΦ, οι οποίες έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στους αγώνες για την Ευρωλίγκα την τελευταία δεκαετία και στο εξής θα χρησιμοποιούνται στους αγώνες μπάσκετ. Επίσης μαζί με τις μπασκέτες έφτασαν και δεκάδες αναδιπλούμενα καθίσματα από το ΣΕΦ, που επίσης θα χρησιμοποιηθούν, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η εξειδικευμένη συντήρηση και αποκατάσταση του ξύλινου παρκέ.
Το μεγάλο στοίχημα βέβαια για την ΕΔ του ΠΕΑΚΙ, όπως ανέφερε ο κ. Κολόκας είναι η υλοποίηση ενός οραματικού σχεδίου για την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων, για τις οποίες έχουν ήδη γίνει συζητήσεις με την αρμόδια Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, στην οποία ανήκει ο χώρος εντός της «κόκκινης γραμμής» και προς τη λίμνη.