Η τιμή του ρεύματος «πνίγει» τα νοικοκυριά

Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια και ειδικότερα για την τιμή του ρεύματος πραγματοποίησαν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων, μπροστά από το κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ.

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου διοργανώνεται «Πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στις αυξήσεις ρεύματος-θέρμανσης και την ακρίβεια», στο πλαίσιο δράσεων που οργανώνονται σε όλη τη χώρα, ενώ στα Γιάννενα θα γίνει συγκέντρωση στην Πλατεία και θα ακολουθήσει πορεία στις 12 μ.μ.

Οι επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης για την Ήπειρο και Αριστερή Παρέμβαση για τα Γιάννενα κ.κ. Ζώης Γαλατάς και Χρήστος Πατσούρας ένωσαν τις φωνές τους με το Μέτωπο Δράσης και τον Βασίλη Καφαράκη καλώντας όλους τους πολίτες να κατέβουν στον δρόμο και να ζητήσουν μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που «πνίγει σαν θηλιά» τους καταναλωτές.

«Την ώρα που η ηλεκτροδότηση είναι απολύτως αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή και οι νέες αυξήσεις τη μετατρέπουν σε είδος πολυτελείας, η ενεργειακή φτώχεια μαστίζει το ένα τρίτο των νοικοκυριών, το 23% δεν έχει θέρμανση, οι νεκροί που προσπαθούν να ζεσταθούν με μαγκάλια μέσα στο χειμώνα αυξάνονται και η κυβέρνηση αυξάνει κατά 50% το κόστος του αγροτικού τιμολογίου του ηλεκτρικού ρεύματος, η απάντηση βρίσκεται στις λαϊκές κινητοποιήσεις κι αγώνες για φτηνή, οικολογική, ασφαλή, αποκλειστικά δημόσια ενέργεια για τους εργαζόμενους και τον λαό. Μένουμε διαρκώς ενεργοί με πολύμορφες δράσεις σε κάθε χώρο, πόλη γειτονιά και με κεντρικά μαζικά ραντεβού» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Καφαράκης, Γαλατάς και Πατσούρας καλώντας τον κόσμο να κατέβει στον δρόμο και να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αύξηση του μισθού και κοινωνική πρόνοια.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ