Η πόλη στον αστερισμό της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Τοπικά

Στον αστερισμό της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 14.00 έως τις 08.00 της επόμενης ημέρας στα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης, για σωματική άσκηση και για περίπατο, ζουν οι πολίτες των Ιωαννίνων από το απόγευμα της Κυριακής.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κατόπιν του σχετικού εγγράφου από τον δήμο Ιωαννιτών και την περιφέρεια Ηπείρου ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής και ουσιαστικά ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το μεσημέρι της Δευτέρας με κύριο χαρακτηριστικό της, το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και συμμόρφωσης των πολιτών.

Ενώ από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας υπήρχε κινητικότητα στο παραλίμνιο μέτωπο, με την Αστυνομία να κάνει ισχυρή την παρουσία της με συνεχείς ελέγχους, από τις 14.00 και έπειτα, δεν κυκλοφορούσε κανείς παρά μόνο τα περιπολικά και οι δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. Η ίδια εικόνα παρατηρήθηκε και στο δασύλλιο της πόλης, αλλά και στους παράδρομους της παράκαμψης, όπου επίσης ισχύει και εφαρμόζεται η απόφαση μέχρι τις 27 Απριλίου. Μπορεί η απόφαση να είναι όντως δύσκολη, τηρουμένων των συνθηκών του εγκλεισμού για όλους και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, από την άλλη όμως έγινε αποδεκτή με θετική διάθεση από τους πολίτες που συναντήσαμε το πρωί να κάνουν τον περίπατό τους, ή τη σωματική τους άσκηση στο παραλίμνιο.

Άλλωστε, είχαν τη δυνατότητα τις προηγούμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα να δουν από κοντά ή μέσα από τα δελτία ειδήσεων, τις εικόνες από το παραλίμνιο μέτωπο, με εκατοντάδες συμπολίτες να συνωστίζονται την ίδια ώρα, ή με άλλους να κάνουν μέχρι και προπόνηση στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ανατολής, παρότι οι αθλητικοί χώροι, πρέπει να παραμένουν κλειστοί.

 

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ