Η «Αθηνά» έφτασε και στην περιοχή μας

Τοπικά

Σε εξέλιξη είναι η  βροχόπτωση από την Τετάρτη το βράδυ στα Γιάννενα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.

Μέχρι στιγμής, ευτυχώς, δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Ωστόσο, η πρώτη βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εντός και εκτός πόλης.

Οι διακοπές ρεύματος είναι συνεχείς, ειδικά στο κέντρο των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα αρκετές υπηρεσίες να είναι εκτός λειτουργίας. Στα ορεινά σημεία του νομού, είχαμε πτώσεις φερτών υλικών και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας, καθάριζαν συνεχώς.

Χτύπησε και το…112

Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης ερωτηθείς για την γενική εικόνα, υποστήριξε ότι όλοι και ειδικά η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε ετοιμότητα και εγρήγορση «Είμαστε σε ετοιμότητα για τις επόμενες ημέρες» είπε, ενώ ερωτηθείς για το προειδοποιητικό μήνυμα του 112 απάντησε «θα συνηθίσουμε και σε αυτά».

Για την εικόνα της περιοχής της Άρτας ρωτήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας Βασίλης Ψαθάς. Ευτυχώς, ούτε και στην περιοχή της Άρτας υπήρχαν σοβαρά προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας ενώ ο κ. Ψαθάς υπενθύμισε τα προβλήματα που είχαν υπάρξει προ καιρού σε δυο κυρίως χωριά, οι κάτοικοι των οποίων ακόμη αναμένουν τις αποζημιώσεις και την έλευση των συνεργείων του υπουργείου υποδομών. «Ζητάμε να υπάρξει άμεση μέριμνα» τόνισε ο κ. Ψαθάς.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ