Η απογραφή ενώνει τις δημοτικές παρατάξεις

Τοπικά

Κοινό μέτωπο για να ξεπεράσουμε τις 112.000 χιλιάδες στα Γιάννενα

Επιτέλους και ένα θέμα που ενώνει  τις παρατάξεις του δήμου Ιωαννιτών: Η απογραφή!

Το κάλεσμα κοινό από πλευράς της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών που συστήθηκε με σκοπό να προωθήσει την συμμετοχή των πολιτών σε μια αναγκαία διαδικασία καθώς η απογραφή είναι εκείνη που θα δώσει στοιχεία για την μετέπειτα χρηματοδότηση των δήμων και των δομών του.

Η διαπαραταξιακή επιτροπή έχει κάνει συναντήσεις με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και είναι σε συνεχή συνεργασία με την Στατιστική Υπηρεσία. Ο πληθυσμός του Δήμου Ιωαννιτών σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011 ανέρχεται στις 112 χιλιάδες. Στόχος είναι να ξεπεραστεί ο αριθμός αυτός κατά πολύ!

Στην επιτροπή μετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παρασκευή Τσίλη, Σπύρος Γκίζας και Λάζαρος Νάτσης και συντονίζεται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό θέμα η απογραφή και θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι: «Υποστηρίζουμε το έργο της Στατιστικής. Στόχος είναι ο Δήμος μέσω της απογραφής να αυξήσει τον πληθυσμό. Από τον πληθυσμό δεν εξαρτάται μόνο η χρηματοδότηση του Δήμου αλλά και ο γενικότερος σχεδιασμός του κράτους για κάθε περιοχή» ανέφερε.

Η Δημοτική Σύμβουλος Παρασκευή Τσίλη από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» απεύθυνε κάλεσμα προς όλους να μετέχουν στην απογραφή την οποία χαρακτήρισε κορυφαία διαδικασία. «Τα στοιχεία της απογραφής χρησιμοποιούνται προς όφελος της αυτοδιοίκησης και προς όφελος των πολιτών. Είναι σημαντικό λοιπόν να γίνει η απογραφή στην πραγματική τους κατοικία, εκεί όπου ζουν και εργάζονται» ανέφερε η κ. Τσίλη.

Ο Σπύρος Γκίζας εκ μέρους της παράταξης «Ιωάννινα 2023» ανέφερε ότι η απογραφή έχει μεγάλη σημασία για την επόμενη δεκαετία. «Όσοι περισσότεροι είμαστε τόσα περισσότερα θα είναι τα χρήματα από το κράτος. Χρήματα για την αναβάθμιση της καθημερινότητας αλλά και για την ενίσχυση των υποδομών και όλων των δομών. Είναι μια διαδικασία που βοηθά να κάνουμε τον δήμο μας καλύτερο» τόνισε ο κ. Γκίζας.

Ο Λάζαρος Νάτσης, επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος στην απογραφή.

«Η διαδικασία είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει όλοι να συμμετάσχουν και να απογραφούν στον τόπο που ζουν. Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να γίνει μία ουσιαστική και πραγματική απογραφή», κατέληξε ο κ. Νάτσης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ