ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ -Συνεχίζεται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Τοπικά

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πολίτες της Θεσσαλίας που δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα εξαιτίας των καταστροφών που έπληξαν την περιοχή τους.

Η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη προχωρήσει στην αποστολή τεσσάρων μεγάλων φορτίων ειδών πρώτης ανάγκης και εμφιαλωμένου νερού στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εκ μέρους του «Δικτύου» εκφράζονται θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  του και μέσα από μια Πανηπειρωτική κινητοποίηση, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, πρόσφεραν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται καθημερινά σε επικοινωνία και συνεργασία με τις αντίστοιχες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε με συντονισμένες ενέργειες η βοήθεια να φτάνει έγκαιρα στους πληγέντες.

Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στις Διευθύνσεις:

• Στα Ιωάννινα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου , πλατεία Πύρρου 1, γραφεία 129-130-133.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 26510-87133 , 26510-87130

• Στην Άρτα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,  οδός Κοσμά Αιτωλού 10.

• Στη Θεσπρωτία, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας , Π. Τσαλδάρη 18

• Στην Πρέβεζα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περδικάρη 1.

Παραθέτουμε παρακάτω   επικαιροποιημένη λίστα από τα είδη και αγαθά που είναι απαραίτητα την παρούσα χρονική περίοδο:

1. ξηρά τρόφιμα μακράς διάρκειας (για άμεση κατανάλωση αλλά και για παρασκευή  γευμάτων)

2. εμφιαλωμένο νερό

3. είδη ατομικής υγιεινής

4. χαρτικά

5. απορρυπαντικά

6. υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό

7. σχολικά είδη (καινούρια).