ΓΓ υπ. Περιβάλλοντος- «Ναι» στη μεταφορά σκουπιδιών στην Ήπειρο

Τοπικά

Απόλυτα υπέρ της μεταφοράς σκουπιδιών από την Κέρκυρα, αλλά και από αλλού όπου υπάρχει ανάγκη, στο εργοστάσιο επεξεργασίας της Ηπείρου για μία μέση περίοδο, τάχθηκε ο γγ του υπ. Περιβάλλοντος, Μανώλης Γραφάκος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γραφάκος τόνισε με έμφαση αλλά και αυστηρόττηα: «δεν μπαίνει δίλημμα όταν έχει σκουπίδια στους δρόμους μιας πόλης και την ίδια έχεις την δυνατότητα μεταφοράς τους σε ένα εργοστάσιο όμορης περιοχής, δεν τίθεται ζήτημα συζήτησης. Αυτοδιοίηκηση θα πει αλληλεγγύη, το ξεκαθαρίζω αυστηρά, δεν μπαίνουν τέτοια διλήμματα σε εμάς, είναι αδιανόητα αυτά.»

Στην παρουσίαση του σχεδίου εκδηλώθηκαν αντιδράσεις αυτοδιοικητικών της Ηπείρου (ιδίως της Άρτας) στη πιθανότητα μεταφοράς σκουπιδιών στην Ήπειρο με το επιχείρημα ότι οι δυνατότητες των υπαρχόντων ΧΥΤΑ εδώ, όπου θάβεται το υπόλειμμα, είναι περιορισμένες.

Εντωμεταξύ ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Χρ. Ντακαλέτσης, ανοίγοντας τις εργασίες, τόνισε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι αρμοδιότητα των δήμων που πρέπει να τρέχουν τις διαδικασίες επειδή υπάρχει υστέρηση.