elegxoi_paralimnio

Γέμισε ξανά με κόσμο το παραλίμνιο

Τοπικά

Γέμισε και πάλι με κόσμο, που ασκεί το δικαίωμά του για ατομική άθληση, η παραλίμνια περιοχή

Γέμισε και πάλι με κόσμο, που ασκεί το δικαίωμά του για ατομική άθληση, η παραλίμνια περιοχή, όπως γινόταν και κατά την περίοδο του πρώτου lockdown με τους έλεγχους της αστυνομίας να γίνονται με αμείωτους ρυθμούς.
Ενδεικτικά σημειώνεται από το Σάββατο βεβαιώθηκαν 155 παραβάσεις σε σύνολο 9.700 ελέγχων, με τις περισσότερες εξ αυτών να αφορούν τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις, που δε συνοδεύονταν από αντίστοιχες βεβαιώσεις ή από το μήνυμα στο 13033.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, ο αστυνόμος Β’, υπεύθυνος γραφείου Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, Ηλίας Μήτσιος, σημείωσε πως δε θα πρέπει να γίνεται ούτε κατάχρηση των δικαιωμάτων αλλά ούτε και να παρερμηνεύονται οι οδηγίες που έχουν δοθεί, ειδικά για τις μετακινήσεις για τη σωματική άσκηση.
Έκανε λόγο μάλιστα για «κερκόπορτα» που ανοίγουν κάποιοι με τη συμπεριφορά τους στον ιό, ώστε να διασπαρεί περισσότερο επικίνδυνα.

«Είχαμε πολλά τέτοια παραδείγματα την Κυριακή ειδικά στην παραλίμνια περιοχή και στην πλ. Μαβίλη, όπου συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός πολιτών, που έφτασε από διάφορα σημεία της πόλης. Έχει διασαφηνιστεί, ότι για την περίοδο αυτή, σωματική άσκηση μπορεί να γίνεται σε κοντινή απόσταση από τις οικίες μας. Αυτονόητο είναι ότι αυτό ισχύει και για τους άλλους λόγους μετακίνησης, που θα πρέπει η χρήση τους να γίνεται λελογισμένα. Και σε αυτό το σημείο φαίνεται ξεκάθαρα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για την επιτυχία των περιοριστικών μέτρων, η ατομική ευθύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην παραλίμνια περιοχή βρέθηκαν και χθες σε διάφορες στιγμές της ημέρας πεζοί και εποχούμενοι αστυνομικοί ασκώντας ελέγχους τόσο στους πεζούς, όσο και στους οδηγούς και επιβάτες των οχημάτων. Ο κ. Μήτσιος τόνισε, ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει αναλάβει έναν συγκεκριμένο ρόλο από την Πολιτεία χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι υπάρχει διάθεση αντιδικίας με τους πολίτες.
«Από την πρώτη στιγμή ήμασταν ξεκάθαροι. Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας. Άλλωστε, αποστολή της Αστυνομίας είναι η προστασία του πολίτη από την εγκληματικότητα. Αυτή τη φορά η Πολιτεία, όμως, μας ανέθεσε να διαφυλάξουμε και τη δημόσια υγεία, ένα αγαθό υπέρτατο και κοινό για όλους μας.

Αναγνωρίζουμε, ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από όλα αυτά τα μέτρα, αλλά πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξελίσσεται ραγδαία. Επομένως, δε μπορούμε και δε γίνεται να ανεχθούμε τους λίγους, έστω, που παραβαίνουν τις οδηγίες, όχι απλά της Πολιτείας, αλλά της ίδιας της επιστήμης, που είναι και η αρμοδιότερη όλων.
Τονίζουμε για ακόμη μία φορά: είμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη αλλά και απέναντι σε κάθε συμπεριφορά που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας», ανέφερε ο κ. Μήτσιος.

Rapid test και στην αστυνομία

Από την άλλη πλευρά, ένα διαρκές αίτημα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αστυνομικών υπαλλήλων για τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωναϊού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ ικανοποιήθηκε την Τετάρτη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στον 5ο όροφο του μεγάρου της Αστυνομίας πραγματοποιώντας rapid test στους αστυνομικούς και στο προσωπικό των υπηρεσιών, με τον πρόεδρο της ΕΑΥΝΙ Ανέστη Κωνσταντινίδη να αναφέρεται στην ικανοποίηση ενός αιτήματος που είχε τεθεί και σε πανελλαδικό επίπεδο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ώστε να γίνονται περιοδικά μαζικοί έλεγχοι, ώστε να υπάρχει σε σωστό χρόνο, η καλύτερη δυνατή χαρτογράφηση της πιθανής διασποράς του ιού στις κατά τόπους Διευθύνσεις.