Γ. ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ – «Βάλτε μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός»

Τοπικά

Αυξάνονται κατακόρυφα τα κρούσματα του κορωνοϊού ενώ την ίδια ώρα η ενημέρωση γίνεται μια φορά την εβδομάδα

Αυξάνονται κατακόρυφα τα κρούσματα του κορωνοϊού ενώ την ίδια ώρα η ενημέρωση γίνεται μια φορά την εβδομάδα και πλέον είναι ιδιαίτερα περίπλοκο να διαβάσεις τους πίνακες και τα στοιχεία.

Το καλοκαίρι «τρέχει» αλλά την ίδια ώρα τρέχει και ο αριθμός των κρουσμάτων. Ευτυχώς, τα συμπτώματα στους περισσότερους είναι ήπια και αυτό σημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν ασκείται σημαντική πίεση στα νοσοκομεία της χώρας.

Ήδη, πολλοί είναι οι πολίτες που επιστρέφουν στην χρήση της μάσκας προκειμένου να προστατευτούν σε χώρους κλειστούς ή σε μεγάλο συνωστισμό!

Γάμοι, βαφτίσεις, πανηγύρια, εκδηλώσεις πολιτιστικές, είναι σημεία που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος και η χρήση μάσκας είναι μονόδρομος για να προφυλαχτείς.

Η ανάγκη για κοινωνικοποίηση είναι εμφανής καθώς οι εκδηλώσεις διαδέχονται η μια την άλλη αλλά την ίδια ώρα χρειάζεται και προσοχή από όλους.

Ο αναπληρωτής διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Νικόπουλος ακολουθεί την λογική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που καλεί τις κυβερνήσεις να αναπτύξουν μέτρα αποτελεσματικά όπως η χρήση μάσκας, ο εξαερισμός αλλά και τα πρωτόκολλα ιχνηλάτησης και θεραπείας.

Ο ίδιος τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της χρήσης μάσκας ειδικά όταν βρισκόμαστε σε χώρους με συνωστισμό αλλά και σε εσωτερικούς χώρους όπως μεγάλα καταστήματα και σούπερ μάρκετ. «Υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων και χρειάζεται να καταλάβουμε όλοι ότι η χρήση της μάσκας είναι δική μας απόφαση προκειμένου να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και όλους όσους είναι γύρω μας. Σε χώρους συνωστισμού, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Βάζουμε τη μάσκα και προστατευόμαστε» υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα οι υποπαραλλαγές του στελέχους Όμικρον αυξάνουν τους αριθμούς των κρουσμάτων. Τα νέα κύματα του ιού αποδεικνύουν ότι η Covid-19 δεν έχει τελειώσει και άρα θα πρέπει να συνηθίσουμε και να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ