Γ. ΑΡΛΕΤΟΣ – «Θέλουμε να τρέξουμε έργα στις μεγάλες περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών»

Τοπικά

Ο κ. Αρλέτος θέλησε να εκμεταλλευτεί την περίοδο που απουσιάζει το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού για τις καλοκαιρινές διακοπές

Ο φόρτος εργασίας των εργοληπτικών εταιριών δεν επέτρεψε στην δημοτική αρχή και ειδικότερα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Αρλέτο να εκμεταλλευτεί τον Αύγουστο και να μπορέσει να κάνει ασφαλτικά έργα.

Ο κ. Αρλέτος θέλησε να εκμεταλλευτεί την περίοδο που απουσιάζει το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη εφικτό και ο Αύγουστος χάθηκε… Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα πολλές εργασίες να μεταφερθούν για το επόμενο διάστημα και φυσικά να προκαλέσουν και όχληση σε κατοίκους και οδηγούς.

Στη μέση της θητείας ….

Ο αντιδήμαρχος, ωστόσο είναι αποφασισμένος τα έργα να γίνουν καθώς βρισκόμαστε στην μέση της δημοτικής θητείας και τα έργα πρέπει να τρέξουν.

Άλλωστε, τα έργα καθημερινότητας είναι αυτά που έχουν σημασία για τους πολίτες καθώς αυτά είναι που διαμορφώνουν την άποψη για την αποτελεσματικότητα της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Σε όλους αρέσουν τα μεγαλόπνοα σχέδια αλλά από την άλλη θέλουν η καθημερινότητα να βελτιώνεται.

Δρόμοι, φωτισμός, καθαρισμός της πόλης είναι τα μεγάλα επίδικα για κάθε δημοτική αρχή και φυσικά για τους πολίτες που θα αποφασίσουν όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τρομερή επιτάχυνση και αυτό είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εδώ! Η κατάσταση των δρόμων και ειδικά των κεντρικών οδικών αρτηριών είναι κακή και χρειάζεται παρέμβαση από πλευράς του Δήμου μιας και τα παράπονα είναι πολλά.

Ο κ. Αρλέτος εξήγησε ότι θα ακολουθήσουν το νόμο και δεν θα υποχωρήσουν αναφορικά με προθεσμίες συμβάσεων που έχουν υπογραφεί και «τρέχουν».

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα είχε κάνει λόγο για εξήντα (60) συμβάσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται. Οι συμβάσεις αφορούν κυρίως έργα ασφαλτόστρωσης σε διάφορα σημεία της πόλης ενώ την ίδια ώρα αναμένεται «πράσινο φως» για την ένταξη μεγάλων έργων όπως αυτό της κεντρικής πλατείας στο πρόγραμμα «Τρίτσης».

Ο αντιδήμαρχος ερωτηθείς για την πορεία του προγράμματος αλλά και για την αποτελεσματικότητα υποστήριξε ότι έχουν ακόμη χρόνο μπροστά τους μέχρι να φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο αναφορικά με τα έργα.

Τέλος, υπογράμμισε την πρόθεση της δημοτικής αρχής και του ιδίου να δοθεί βαρύτητα σε περιοχές όπως η Κιάφα, η Βρυσούλα, η Καλούτσιανη και άλλες που χρειάζονται παρεμβάσεις: «Είναι οι λεγόμενες παλιές περιοχές που χρειάζονται και εκείνες πολλά έργα. Δεν είναι δυνατόν τόσο μεγάλες γειτονιές να μην έχουν δρόμους για να περάσει ασθενοφόρο για παράδειγμα. Εμείς, παρά τα προβλήματα προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις» κατέληξε ο κ. Αρλέτος.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ