Άδειασε  η κλεψύδρα …για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Τοπικά

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αναστολή συμβάσεων εργασίας όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αναστολή συμβάσεων εργασίας όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, καθώς η έναρξη εφαρμογής του μέτρου θα ξεκινήσει από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη.

Η προθεσμία εκπνέει  για περίπου 15.000 εργαζόμενους – κυρίως νοσηλευτές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό – του δημόσιου Συστήματος Υγείας που δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους ή δεν έχουν εμβολιαστεί έστω με μια δόση του εμβολίου.

Η κυβέρνηση έχει δώσει «τελεσίγραφο» στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου που ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι  «ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».

Υγειονομικοί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το νοσοκομείο Χατζηκώστα και από το  ΕΚΑΒ συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους για την υποχρεωτικότητα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γιώργος Φλούδας αναφέρθηκε στον κοινό αγώνα που έχουν δώσει κατά της πανδημίας εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι ενώ μίλησε για “διχασμό” στα νοσοκομεία .

Ο Χρήστος Γιωτόπουλος εκ μέρους της ΠΟΕΔΗΝ επικεντρώθηκε και εκείνος στους “αγώνες και τα χειροκροτήματα” για να πει ότι δεν είναι δυνατόν να βγάζουν εκτός ανθρώπους πουστήριξαν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Για “εξοντωτικό” μέτρο μίλησε ο Γιώργος Πρέντζας εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών. «Το εμβόλιο δεν είναι το μόνο όπλο. Δίπλα στην θεοποίηση του εμβολίου από την κυβέρνηση υπάρχει και η δαιμονοποίησή του από άλλους», είπε και κάλεσε όλους σε ετοιμότητα καθώς βλέπει σχέδιο ιδιωτικοποίησης της υγείας.

Στην πλατεία βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΕΚΙ που απεύθυνε χαιρετισμό.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ