Εξοπλισμός άνω του ενός εκατ. ευρώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Τοπικά

Τριακόσιες συνολικά νέες κλίνες και 22 σετ χειρουργικών εργαλείων με προϋπολογισμό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα αποκτήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μετά από ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020 της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, σε αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Νοσοκομείου και με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των ασθενών του, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020 της Περιφέρειας Ηπείρου των παρακάτω ειδών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1.136.000 με ΦΠΑ:

-Εκατό (100) ηλεκτρικές κλίνες νοσηλείας τύπου Α προϋπολογισμού 430.000.00 € με ΦΠΑ

-Διακόσιες(200) ηλεκτρικές κλίνες νοσηλείας τύπου Β προϋπολογισμού 496.000.00 € με ΦΠΑ

-Εικοσιδύο (22) σετ χειρουργικών εργαλείων για τις ανάγκες των χειρουργείων του ΠΓΝΙ, προϋπολογισμού 210.000.00 € με ΦΠΑ.

Τα παραπάνω είδη αποτελούσαν πάγια και διαχρονικά αιτήματα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας εκ μέρους του ΠΓΝΙ και για τον τεχνολογικό και λειτουργικό μετασχηματισμό του.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ οφείλει,για μια ακόμη φορά, να εξάρει την απροσμέτρητη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη προσωπικά, στη χρηματοδοτική στήριξη (είτε από εθνικούς πόρους, είτε από πόρους ΕΣΠΑ) του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος την Ηπείρου και ενός από τα κορυφαία της χώρας, αλλά και στην ηθική και λειτουργική στήριξη που συνεχίζει να του παρέχει, σε εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές εποχές για τη Δημόσια Υγεία».