Έξι τροχαία και 4.864 παραβάσεις στους δρόμους της Ηπείρου

Τοπικά

Κανένας νεκρός, μερικοί τραυματίες και 4.864 παραβάσεις περιλαμβάνονται σον απολογισμό της οδικής ασφάλειας της Ηπείρου για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου. 

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν λοιπόν τον Μάρτιο 7 τροχαία ατυχήματα (έναντι 6το 2020). Ειδικότερα, σημειώθηκαν: 

-κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατυχήματα (όπως και το 2020)

-1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όπως και το 2020)

-6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το 2020)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 10παθόντες (έναντι 6 το 2020). Ειδικότερα, καταγράφηκαν: 

-κανένας νεκρός (όπως και το 2020) 

-1 σοβαρά τραυματίας (όπως και το 2020) 

-9ελαφρά τραυματίες (έναντι 5 το 2020)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος  και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς.

Παράλληλα, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 4.864 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. 

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:

-155 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα

-169 για μη χρήση κράνους

-148 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

-59 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

-38 για αντικανονικό προσπέρασμα

-26 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

-17 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 

-16 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 70 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 50 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 379 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.