Έβαλαν μπροστά το «Κέντρο για το Παιδί»

Τοπικά

Ένας μεγάλος χώρος αποκαλύφθηκε εκεί όπου βρισκόταν πριν από λίγες ημέρες το παλιό Άσυλο Ανιάτων.

Ένας χώρος που στο επόμενο διάστημα αναμένεται να φιλοξενήσει ένα σύγχρονο κέντρο για το Παιδί. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να δώσει  διαφορετική πνοή στην κοινωνία και φυσικά στην συγκεκριμένη γειτονιά.

Τα κτίρια έχουν κατεδαφιστεί και προχωρούν οι εργασίες απομάκρυνσης για να ακολουθήσει η θεμελίωση νέων κτηρίων που θα στεγάσουν δυο διαφορετικά ΚΔΑΠ ενώ ένας μεγάλος χώρος θα γίνει πάρκο και θα αποδοθεί στους πολίτες.

Τον χώρο επισκέφθηκε την Παρασκευή, το πρωί, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τους αντιδημάρχους Γιώργο Αρλέτο και Χριστίνα Κωτσαντή, τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου, τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστη  Μπρίκο και τους επιβλέποντες.

Ο Δήμαρχος μίλησε για ένα εμβληματικό έργο που από την μακέτα …περνά στην υλοποίηση. «Πιστεύουμε ότι μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, σε έναν χρόνο περίπου το έργο θα έχει παραδοθεί στους δημότες. Έτσι ένας χώρος που επί δεκαετίες ρήμαζε θα πάρει και πάλι ζωή. Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν δύο ΚΔΑΠ και θα διαμορφωθεί πλήρως ο περιβάλλων χώρος. Έτσι θα έχουμε ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου και αναβάθμιση της περιοχής» υπογράμμισε.  Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» με προϋπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Τι προβλέπεται να γίνει στο παλιό Άσυλο Ανιάτων

Στο πλαίσιο της εργολαβίας που εξελίσσεται, θα κατασκευαστεί κτίριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επιφάνειας 635 τετραγωνικών το οποίο θα έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους χώρους -αίθουσες-γραφεία για την εύρυθμη λειτουργία του. Το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο επιφάνειας 175.30 τμ. το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.

Θα κατασκευαστεί επίσης κτίριο ΚΔΑΠ επιφάνειας 490 τετραγωνικών το οποίο θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους ώστε να εξυπηρετεί παιδιά τυπικής ανάπτυξης.

Ο υπαίθριος χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και εξοπλισμένος με γνώμονα την απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Στεγασμένους υπαίθριους χώρους, υπαίθριο χώρο παιχνιδιού με εξοπλισμό και όργανα (παιχνίδια) κατάλληλα για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και από άτομα με αναπηρία, διαδρομές ποδηλάτου, χώρους πρασίνου και θέσεις στάθμευσης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ