Έτοιμο να συνδράμει ως δεύτερο ΤΕΠ

Τοπικά

Σε εγρήγορση βρίσκεται και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα ως προς την αντιμετώπιση του νέου κορωναϊού και έτσι, μετά από γρήγορες προετοιμασίες, είναι σε θέση να σηκώσει ένα μέρος του βάρους σε περίπτωση που χρειαστεί.
Το ιστορικό νοσοκομείο της Ηπείρου, μπορεί να μην είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωναϊό, ωστόσο η προετοιμασία που έχει γίνει προσιδιάζει την αντίστοιχη κατάσταση ετοιμότητας σε όλα τα νοσοκομεία. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε για τον οποίο μέσα σε χρόνο ρεκόρ, το Πολυδύναμο Κέντρο διαμορφώθηκε κατάλληλα και είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως ένα 2ο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο οποίο θα διακομίζονται, θα εξετάζονται και εφόσον χρειαστεί, θα νοσηλεύονται τα θετικά κρούσματα κορωναϊού, όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις, ο διοικητής του νοσοκομείου Σπ. Δερδεμέζης.
Τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό, η ροή προμήθειας των υλικών αυτών είναι πλέον συνεχής, ενώ ήδη αναρτήθηκαν και τα ονόματα των πρώτων εργαζομένων επικουρικού προσωπικού που προσλαμβάνεται στο νοσοκομείο και θα ακολουθήσουν κι άλλοι τις επόμενες ημέρες.
«Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Η εκπαίδευση του προσωπικού είναι καθημερινή, η προμήθεια των υλικών είναι καθημερινή και ο σχεδιασμός μας για να αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, υλοποιείται σταδιακά. Στο Πολυδύναμο έχουμε δημιουργήσει ουσιαστικά ένα 2ο ΤΕΠ υπόπτων περιστατικών, ώστε να μην υπάρχει καμία επαφή με τους άλλους χώρους του νοσοκομείου. Το προσωπικό ανταποκρίνεται στο ακέραιο, έχουν γίνει ορισμένες εσωτερικές ανακατατάξεις και έχουμε συστήσει μία ομάδα κρούσης στο Πολυδύναμο, για την τυχόν δύσκολη στιγμή που μπορεί να προκύψει», ανέφερε ο κ. Δερδεμέζης.