Επιτήδειοι εκδίδουν «μαϊμού» rapid με 5 ευρώ στα Γιάννενα!

Τοπικά

Με πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών rapid test ανεμβολίαστοι υπάλληλοι

Με πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών rapid test ανά χείρας εμφανίστηκαν το πρωί σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, υπάλληλοι τμημάτων και διευθύνσεων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι βεβαιώσεις αυτές, όμως, δεν έφεραν το χαρακτηριστικό barcode, όπως υποχρεωτικά προβλέπεται για την έκδοση οποιασδήποτε αντίστοιχης βεβαίωση είτε από δημόσια είτε από ιδιωτική εργαστηριακή δομή, ενώ ήταν και χειρόγραφες.

Το περιστατικό όμως έγινε αντιληπτό, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, έχοντας στο πλάι του τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα, λέγοντας πως εντός της ημέρας θα υπογράψει σχετική απόφαση με την οποία θα δίνει σαφή εντολή ότι τέτοιου είδους βεβαιώσεις αρνητικών αποτελεσμάτων rapid test δε θα γίνονται αποδεκτές, ενώ σε περίπτωση που εμφανιστούν εκ νέου, η Περιφέρεια Ηπείρου θα προσφύγει στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι το κόστος για τις συγκεκριμένες πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών rapid ανέρχεται σε 5 ευρώ, έναντι των 10 ευρώ, που είναι η καθορισθείσα τιμή από το υπ. Υγείας για τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ