Επιστροφή στην κανονικότητα και για τα αστικά

Τοπικά

Η σταδιακή άρση των μέτρων θα έχει ως αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι σε πρώτη φάση και πολλοί μαθητές σε δεύτερη, να επιστρέψουν στις εργασίες και τα σχολεία τους αντίστοιχα.
Ως αποτέλεσμα από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει να αυξάνεται και ο αριθμός των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων τόσο εντός του αστικού ιστού όσο και περιφερειακά, μέχρι να τα δρομολόγια να επανέλθουν στα ίδια επίπεδα με την περίοδο πριν τον κορωναϊό, με εξαίρεση φυσικά τα δρομολόγια από και προς το Πανεπιστήμιο.
Οι ανακοινώσεις της Τρίτης από τον υφυπ. Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη δεν αφορούσαν καθόλου τις αστικές συγκοινωνίες της επαρχίας, αλλά επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. «Η επαρχία λειτουργεί από μόνη της με διαφορετικά κριτήρια, ο κόσμος είναι περισσότερο συνειδητοποιημένος, και αυτό το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας. Εμείς είμαστε έτοιμοι, να ανταποκριθούμε, οι απολυμάνσεις γίνονται καθημερινά, λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας για τους οδηγούς και το επιβατικό κοινό και με τη μειωμένη κίνηση που υπάρχει, δεν πρόκειται να δούμε συνωστισμό στα λεωφορεία», σημείωσε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Στεφ. Μουστακλής και σημείωσε πως η εταιρεία, οι μέτοχοι και οι εργαζόμενοι ανέλαβαν την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών δαπανών, χωρίς να σταματήσουν τα δρομολόγια, εξυπηρετώντας τους πολίτες.

Ζημία χωρίς στήριξη

Καταλήγοντας ο κ. Μουστακλής έκανε λόγο για μία τεράστια απώλεια εσόδων τόσο στο Αστικό όσο και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκεια του κλάδου για το ότι κανείς τοπικός φορέας δεν έχει ενδιαφερθεί για το συγκοινωνιακό έργο.
«Δεν ξέρουμε τι και αν θα πάρουμε κάτι από την Πολιτεία για να καλύψουμε μέρος της ζημίας, γιατί αυτή τη στιγμή, όλοι ζητάνε κάτι. Όμως με λυπεί το ότι δεν υπήρξε έστω ένας τοπικός φορέας να πει μία λέξη για το ότι δε διακόπηκε ούτε μισή μέρα η εξυπηρέτηση των λιγοστών πολιτών, που χρησιμοποιούν τις αστικές και τις υπεραστικές συγκοινωνίες», κατέληξε.