ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ – Αυτοψία στους χώρους φύλαξης των εμβολίων 

Τοπικά

Τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος φυλάσσεται όλο το 24ωρο, και στον οποίο έχουν τοποθετηθεί δύο θάλαμοι βαθειάς κατάψυξης, καθώς σταδιακά θα αυξάνεται ο αριθμός των εμβολίων προκειμένου να γίνει η τροφοδότηση στη βορειοδυτική Ελλάδα, επισκέφθηκε το Σάββατο το μεσημέρι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ο κ. Χαρδαλιάς περιηγήθηκε μέσα στον χώρο που βρίσκονται οι θάλαμοι. Εξωτερικά και εσωτερικά έχουν τοποθετηθεί αισθητήρες συνδεδεμένοι με σύστημα ασφαλείας. Οι αισθητήρες έχουν μπει σε όλα τα πιθανά σημεία πρόσβασης και είναι συνδεδεμένοι με το σύστημα συναγερμού. 

Στο ίδιο χώρο τοποθετήθηκαν γεννήτριες που θα τεθούν σε λειτουργία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Περιμετρικά του χώρου θα τοποθετηθούν προβολείς ενώ θα υπάρχει εντός και εκτός του χώρου 24ωρη παρακολούθηση μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων ενώ 24ωρη θα είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. 

 

Αυτοψία και διαπιστώσεις 

 

Ο κ. Χρδαλιάς, συνοδευόμενος από αξιωματούχους του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργο, έκανε αυτοψία στους χώρους εντός και εκτός προκειμένου να διαπιστώσει εάν όλα είναι καλά και να δει τις όποιες παραλείψεις υπάρχουν. 

Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε την όλη επιχείρηση με την γρήγορη παραλαβή, ασφαλή φύλαξη και σωστή διανομή των εμβολίων, «το μεγαλύτερο στοίχημα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας στην ιστορία της πατρίδας μας» δηλώνοντας σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και καλώντας τον κόσμο να κάνει υπομονή και να τηρεί τα μέτρα. 

Στις σύντομες δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι η εκπαίδευση έχει ολοκληρωθεί ενώ σήμερα Τρίτη αναμένεται να γίνει προσομοίωση για να διαπιστωθεί ότι όλα είναι έτοιμα.

«Την Τρίτη θα γίνει μία μεγάλη προσομοίωση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων και νομίζω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά όσους έχουν συμβάλει. Να ευχαριστήσω την Περιφέρεια, γιατί είναι εδώ παρούσα και θα συμβάλει εξασφαλίζοντας άμεσα εξοπλισμούς που τους χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να έχουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους ασφάλειας και για την εφοδιαστική αλυσίδα και για την υποδομή», ανέφερε.

Στην επιχείρηση μετέχει ο Στρατός, η Πυροσβεστική, η Ελληνική Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία. Ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων είναι άλλωστε το μεγάλο στοίχημα και σε αυτό αναφέρθηκε έμμεσα και ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς.

«Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τη κατάσταση. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Πρέπει να μείνουμε πιστοί στα πρωτόκολλα, στα μέτρα, να φοράμε τις μάσκες μας, να κρατάμε τις αποστάσεις», τόνισε επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να μείνουμε για λίγο καιρό ακόμη πιστοί στην τήρηση των μέτρων. 

 

Υπομονή…

 

Τέλος, ζήτησε υπομονή: «Πρέπει να κάνουμε για λίγο καιρό ακόμη υπομονή. Να τηρήσουμε τα μέτρα. Το κάναμε με μεγάλη επιμονή, με μεγάλη καρτερικότητα. Λίγο ακόμα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε με το εθνικό σχέδιο “Ελευθερία”», κατέληξε.

 

ΡΑΣΤΕΡ 

«Πρεμιέρα» εμβολιασμών σήμερα στα Γιάννενα 

 

Στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Πάτρας, Λάρισας και Ιωαννίνων έφτασαν τη Δευτέρα τα πρώτα εμβόλια κατά της Covid-19. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έφτασαν συνολικά 225 δόσεις του εμβολίου στη 1 μετά το μεσημέρι, ενώ ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει σήμερα Τρίτη από το υγειονομικό προσωπικό του νοσηλευτικού Ιδρύματος, σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του νοσοκομείου. 

Παρών στην πρεμιέρα των εμβολιασμών για την περιοχή μας θα είναι ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος στις 10.30 θα κάνει δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται πως στις εγκαταστάσεις του Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, ο οποίος φυλάσσεται όλο το 24ωρο, τοποθετήθηκαν δύο θάλαμοι βαθειάς κατάψυξης, καθώς σταδιακά θα αυξάνεται ο αριθμός των εμβολίων προκειμένου να γίνει η τροφοδότηση στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς και τις λίστες που έχουν ήδη καταρτιστεί, υπολογίζεται, ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 100 υγειονομικοί, ενώ ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, εάν φτάσουν εντός των ημερών και άλλες δόσεις των εμβολίων. 

Υπενθυμίζεται πως στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια θα λειτουργήσουν συνολικά 176 εμβολιαστικά κέντρα, 20 εκ των οποίων στον νομό Ιωαννίνων.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ