Επέκταση του κυνοκομείου και περισσότερες δράσεις

Τοπικά

Για την επέκταση των δυνατοτήτων του κυνοκομείου ρωτήθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την διαχείριση του, Νίκος Τσόλης.

Για όσα έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα αλλά και την επέκταση των δυνατοτήτων του κυνοκομείου ρωτήθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την διαχείριση του, Νίκος Τσόλης. Ο κ. Τσόλης υποστήριξε ότι το πρόβλημα με την διαχείριση των αδέσποτων είναι μεγάλο αλλά προσπαθούν να βρουν λύσεις ενώ την προηγούμενη χρονιά διαχειρίστηκαν πάνω από 2.258 αδέσποτα ζώα.

Η διαχείριση αυτή αφορά σε: Περισυλλογές, κτηνιατρικές εξετάσεις, αποπαρασιτώσεις, εμβολιασμούς, στειρώσεις αλλά και υιοθεσίες ή επανατοποθέτηση, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσόλη μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει επέκταση του κυνοκομείου «Είναι μια σημαντική υποδομή με σύγχρονες προδιαγραφές και θα αρχίσει να υλοποιείται μετά την σχετική σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο ανάδοχος του έργου προϋπολογισμού 262.000 ευρώ. Αφορά σε επέκταση των εγκαταστάσεων του υπάρχοντος κτιρίου με διπλασιασμό των κλουβιών, εκσυγχρονισμό του κτηνιατρείου, δημιουργία χώρων για την άσκηση των σκύλων και χώρου απομόνωσης για τα άρρωστα ζώα καθώς και αίθουσας προσωπικού και αίθουσας επισκεπτών, εγκατάσταση ηλεκτρογεννήτριας , αξιοποίηση του προαύλιου χώρου κ.λ.π , ενώ έχει εξασφαλιστεί μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» και η αγορά δύο αυτοκινήτων τύπου βαν για την περισυλλογή των αδέσποτων» κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ