Έντονη ανησυχία για την αυλή του σχολείου

Τοπικά

Από του Συλλόγους Γονέων του 9ου Δημοτικού και του 2ου Ειδικού Δημοτικού μετά τις παρεμβάσεις για το έργο ανάπλασης στο Κάστρο

Έντονη είναι και η διαμαρτυρία και η ανησυχία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου εντός του Κάστρου, για το μέγεθος της παρέμβασης στο πλαίσιο της ανάπλασης της πλατείας Γλυκήδων μπροστά από τα Οθωμανικά Λουτρά.

Ο λόγος είναι, ότι με την εξέλιξη των εργασιών διαπιστώνουν πως ένα μεγάλο τμήμα της αυλής του σχολείου γίνεται τμήμα του έργου ανάπλασης, με το εμβαδόν της αυλής να μειώνεται κατά 300 τ.μ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων Τάσος Τόκας, παρότι υπήρχε επικοινωνία το προηγούμενο διάστημα με τους αρμόδιους του δήμου Ιωαννιτών, για την εκτέλεση του έργου, ο αρχικός σχεδιασμός δεν άλλαξε και έτσι από τον Σεπτέμβριο, η αυλή του σχολείου θα είναι μικρότερη στο 50% περίπου της υφιστάμενης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τόκας σε δηλώσεις του, ο χώρος που απομένει για τους 150 μαθητές των δύο σχολείων εκ των οποίων πλέον των 25 είναι μαθητές με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες, είναι όσο οι διαστάσεις ενός γηπέδου μπάσκετ και λίγο μεγαλύτερες.

«Κανείς δεν είναι αρνητικός στα έργα ανάπλασης, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε, ότι η υλοποίηση αυτών των έργων θα πρέπει να έχει ως θύματα τους μαθητές και ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα της τροποποίησης του έργου», ανέφερε αρχικά ο κ. Τόκας για να προσθέσει, ότι ακόμη κι αν αυτό δε μπορεί να γίνει, οφείλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων, να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των παρατείχιων κτιρίων του Κάστρου, που δεν έχουν κανένα αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αντιθέτως είναι και απόλυτα επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, που παίζουν στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ