ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ -Δυσαρέσκεια για «ξένα» καθήκοντα από τους αστυνομικούς

Τοπικά

Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η απασχόληση των Αστυνομικών στα γήπεδα.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων μεταξύ των  Προεδρείων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Ταξιάρχο κ. Βασίλειο Μουσελίμη.

Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η απασχόληση των Αστυνομικών στα γήπεδα. Εκ μέρους όλων των Ενώσεων μεταφέρθηκε προς την Διοίκηση η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση όλων των μελών μας για το γεγονός ότι ένας τεράστιος αριθμός Αστυνομικών(δυσανάλογος των φιλάθλων και αριθμητικά περίπου ίσος με το σύνολο των συναδέλφων που αστυνομεύουν για ένα οχτάωρο σε όλες τις περιοχές  της Ηπείρου)  για αρκετές ώρες (έναρξη Υπηρεσίας τουλάχιστον 4 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων) απασχολείται  σε καθήκοντα  ξένα προς την αποστολή τους,  ως υπάλληλοι Ανωνύμων Εταιρειών. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πέραν της σωματικής και ψυχολογικής καταπόνησης του Αστυνομικού Προσωπικού  εκτεθειμένη είναι και η τοπική Κοινωνία αφού ένας τεράστιος αριθμός Αστυνομικών αντί της βασικής τους αποστολής που είναι η πρόληψη του εγκλήματος και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας απασχολούνται για την προστασία εταιριών ιδιωτικών συμφερόντων με κόστος χιλιάδων ευρώ εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη.

Οι αστυνομική της Ένωσης ζήτησαν από τη μεριά τους να γίνει επαναξιολόγηση όλου του επιχειρησιακού  σχεδιασμού αναφορικά με τα γήπεδα, προκειμένου να υπάρξει ένας «ουσιώδης εξορθολογισμός αναφορικά τόσο με την προστασία των πολιτών που  συμμετέχουν στα αθλητικά γεγονότα στο κομμάτι που μας αναλογεί, αλλά και την Αστυνόμευση της υπόλοιπης κοινωνίας. Επειδή θεωρούμε ότι οι προτάσεις μας είναι προς όφελος τόσο της Κοινωνίας αλλά και των συναδέλφων μας και της λειτουργίας των υπηρεσιών μας, αναμένουμε την υιοθέτηση τους από την πλευρά της Διοίκησης. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να  χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στην διάθεσή μας , προκειμένου να προστατέψουμε το λειτούργημα μας», καταλήγει το σχετικό δελτίο.