Ενοποιούνται οι έδρες ταξί των Δήμων Ζίτσας και Ιωαννιτών

Τοπικά

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την ενοποίηση των εδρών ταξί των Δήμων Ζίτσας και Ιωαννιτών με αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση, που ζήτησε την αναβολή του θέματος και της λήψης απόφασης, αφού υπάρχουν παράμετροι οι οποίες δεν έχουν διασαφηνιστεί, όσο και από τα δύο σωματεία ιδιοκτητών ταξί στα Γιάννενα. 

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημήτρης Σιώλος «ο Δήμος Ζίτσας, είναι απολύτως περιαστικός κατά το μεγαλύτερο και ουσιαστικό μέρος του με τα Ιωάννινα και συνδέεται απόλυτα με την ίδια διοικητική μονάδα των Ιωαννίνων».

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης, ανέφερε ότι με την απόφαση αποτρέπεται η έκδοση νέων αδειών ταξί στους Δήμους Ιωαννιτών και Ζίτσας και τελειώνει το ζήτημα με τις διαμάχες για το μεταφορικό έργο στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. 

Στην εισήγηση προστέθηκε παράγραφος ως περιεχόμενο της απόφασης ότι εκτός του Δήμου Ζίτσας, δεν συντρέχουν όροι και προϋποθέσεις για συνένωση εδρών άλλων Καλλικρατικών Δήμων με την έδρα των Ιωαννίνων.

 

Αντίθετοι οι ιδιοκτήτες ταξί 

 

Στο μεταξύ, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί με έδρα τα Ιωάννινα, υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις των δύο σωματείων ιδιοκτητών αλλά και του ΔΣ του Ραδιοταξί, πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στο κέντρο της πόλης, σταθμεύοντας εκατέρωθεν του κεντρικού άξονα στη λεωφ. Δωδώνης. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας Ηπείρου κ. Σιώλο προς τον οποίο επανέλαβαν την αντίθεσή τους στην σχεδιαζόμενη απόφαση του περιφ. συμβουλίου, που συνεδρίαζε λίγες ώρες αργότερα.

Οι πρόεδροι των δύο σωματείων Μιχ. Ψήνας και Κων. Γκαρόζης αντίστοιχα μετέφεραν την οργή και αγανάκτηση των συναδέλφων τους και συνολικά του κλάδου, που σε μία από τις χειρότερες περιόδους, βρίσκονται αντιμέτωποι με μία απόφαση, που θα δημιουργήσει όπως ανέφεραν, πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά, που υποτίθεται, ότι επιλύει.

Οι δύο πρόεδροι διατύπωσαν αιχμές προς την περιφερειακή αρχή και προσωπικά προς τον Αλ. Καχριμάνη για μεροληπτική, άδικη και αναιτιολόγητη απόφαση, που δεν υπακούει στη λογική, αλλά σε μία «εξυπηρέτηση συμφερόντων», όπως τόνισαν.