Ένοχοι όπως πρωτόδικα και οι οκτώ κατηγορούμενοι

Τοπικά

Στους πέντε εκ των οκτώ κατηγορουμένων επιβλήθηκε ποινή 30 μηνών με αναστολή επί τριετία ενώ στους άλλους τρεις που ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση των πράξεων επιβλήθηκε ποινή κοινωνικής εργασίας 100 ωρών.

«Η δικαιοσύνη είπε ότι υπάρχουν αξίες» αυτές ήταν οι λίγες, επιλεγμένες λέξεις του πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη που λίγη ώρα πριν είχε ακούσει την απόφαση ενοχής και των οκτώ κατηγορουμένων στο δεύτερο βαθμό.

Ο πατέρας του Βαγγέλη με τον δικό του τρόπο είπε ένα «ευχαριστώ» σε όσους στάθηκαν κοντά στην οικογένεια όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια.

Ο συνήγορος της οικογένειας Γιακουμάκη, κ. Δημήτρης Μπούκας μίλησε για ικανοποίηση, όσο ικανοποίηση μπορεί να αισθάνεται μια οικογένεια που έχασε το παιδί της όπως χαρακτηριστικά είπε, υπογραμμίζοντας ότι «είχαν και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Δηλώσεις έκανε και ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Γιώργος Κοκοσάλης λέγοντας ότι «δεν κρίνει τις δικαστικές αποφάσεις» αλλά προανήγγειλε «αναίρεση της απόφασης για νομικούς λόγους: «μετά από μερικούς μήνες θα σας απασχολήσει εκ νέου η υπόθεση. Τι εννοούμε με αυτό; Η υπεράσπιση θεωρεί δεδομένη την αναίρεση της συγκεκριμένης απόφασης καθαρά για νομικούς λόγους. Το να θεωρείται η κλωτσιά στο πόδι ή το κλείσιμο στην ντουλάπα ως επικίνδυνη σωματική βλάβη είναι νομικά ανακόλουθο. Είμαι σίγουρος ότι το ακυρωτικό θα τα δει όλα αυτά. Η υπόθεση δεν τελειώνει για εμάς σήμερα», κατέληξε ο κ. Κοκοσάλης.

Νωρίτερα το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε κηρύξει τους οκτώ κατηγορουμένους ένοχους όπως και πρωτόδικα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους.

Στους πέντε εκ των οκτώ κατηγορουμένων επιβλήθηκε ποινή 30 μηνών με αναστολή επί τριετία ενώ στους άλλους τρεις που ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση των πράξεων επιβλήθηκε ποινή κοινωνικής εργασίας 100 ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2019, σε πρώτο βαθμό, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για τους κατηγορουμένους, σπουδαστές της σχολής, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ήταν ενοχή και για τους οκτώ.

Τότε, στους τρεις κατηγορουμένους, που ήταν ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, είχε καταλογιστεί ποινή κοινωνικής εργασίας 150 ωρών στον τόπο διαμονής τους, ενώ για τους άλλους πέντε, που είχαν ενηλικιωθεί, ποινή φυλάκισης 36 μηνών που μετατράπηκε σε 5 ευρώ την ημέρα, με αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την ασκηθείσα έφεση.