Διευρύνθηκε το Κέντρο Κοινότητας Ιωαννίνων

Τοπικά

Και επίσημα διευρύνθηκε το Κέντρο Κοινότητας Ιωαννίνων προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών.

Το διευρυμένο Κέντρο, που εγκαινιάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία, αποτελεί στην ουσία προέκταση του Κέντρου Κοινότητας, που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Κέντρο Κοινότητας έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα 8.000 συμπολίτες και έχει διεκπεραιώσει 32.000 αιτήματα.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, τόνισε ότι η ενίσχυση των κοινωνικών δομών και η ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων αποτέλεσε προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας. Οι δράσεις αυτές έγιναν περισσότερες και συνεχείς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που ανέδειξε η πανδημία. 

Ο κ. Ελισάφ συνεχάρη τον πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο και τους εργαζόμενους του ΟΚΠΑΠΑ για την άοκνη προσπάθεια που κάνουν.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Πάνου ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους και έκανε γνωστό ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας για τους Ρομά, το οποίο θα στεγάζεται στο ΚΕΠΑΒΙ.

Το διευρυμένο Κέντρο αποτελεί στην ουσία προέκταση του Κέντρου Κοινότητας, που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Πάνου, το Κέντρο Κοινότητας έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα 8.000 συμπολίτες και έχει διεκπεραιώσει 32.000 αιτήματα.

«Με τη λειτουργία του διευρυμένου Κέντρου θα ενισχυθεί σημαντικά το έργο του με υπηρεσίες που θα είναι διαθέσιμες σε κάθε πολίτη για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών τους μέσω της διασύνδεσης του με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες», τόνισε ο κ. Πάνου.

Το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας θα συνεργάζεται με δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες και θα παρέχει υπηρεσίες υποδοχής, ενημέρωσης και υποστήριξης για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και υπηρεσίες για την κοινωνική επανένταξη των ωφελούμενων.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να υποβάλλουν αιτήσεις για τα επιδόματα που δικαιούνται, για τα προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα, ενώ το Κέντρο θα συνεργάζεται με νοσοκομειακές δομές, δομές ψυχικής υγείας, δομές ΑμΕΑ και υπηρεσίες απασχόλησης για ένταξη στην αγορά εργασίας.

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ