Εννέα αστυνομικοί σε καραντίνα στη Θεσπρωτία

Τοπικά

Σε καραντίνα βρίσκονται εννέα αστυνομικοί στη Θεσπρωτία

Συνολικά εννέα αστυνομικοί από τρεις διαφορετικές υπηρεσίες της Α.Δ. Θεσπρωτίας έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού ήρθαν σε επαφή με δύο ανήλικους οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη, όταν τέσσερα αδέρφια, πρόσφυγες από τη Συρία, ηλικίας από 4 έως 16 ετών, έφτασαν στην Ηγουμενίτσα και εντοπίστηκαν να περιφέρονται στο λιμάνι. Η ΠΕ Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την ΑΔ Θεσπρωτίας κινητοποιήθηκαν και τα παιδιά μεταφέρθηκαν και φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης, ενώ υποβλήθηκαν και σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Εργαστήριο Αναφοράς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βγήκαν το βράδυ της Τετάρτης και επιβεβαίωσαν ότι τα δύο παιδιά είναι θετικά. Σήμανε έτσι συναγερμός και τα παιδιά πρόκειται να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα αφού προς το παρόν είναι ασυμπτωματικά.

Οι αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά είτε κατά τη μεταφορά τους στο ξενοδοχείο είτε κατά τη διαμονή τους εκεί, στο πλαίσιο της υπηρεσίας προστατευτικής φύλαξης έχουν μπει σε καραντίνα επτά ημερών και μόλις το διάστημα αυτό παρέλθει θα κάνουν το τεστ ανίχνευσης για να διαπιστωθεί αν είναι φορείς ή όχι, ώστε να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους.