Με βασικό στόχο την ενίσχυση και διεύρυνση των κοινών δράσεων υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ στελεχών του ΚΕΚ-ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι στοχευμένες δράσεις κατάρτισης του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ ΚΔΒΜ, οι οποίες απευθύνονται σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Παρουσιάστηκαν τα καινοτόμα σεμινάρια εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης που υλοποιεί με μεθόδους συμβατικής/ εξ αποστάσεως/ μικτής μάθησης καθώς και τα σύγχρονα και εξειδικευμένα εκπαιδευτικά υλικά που σχεδιάζει και αναπτύσσει. Οι εν λόγω δράσεις θα προβάλλονται συστηματικά από το Επιμελητήριο προς τα μέλη του με στόχο την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιτυχημένη συνεργασία των δύο φορέων στο πλαίσιο του προγράμματος Enterprise Europe Network, το οποίο υποστηρίζει την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι μελέτες και οι ερευνητικές παρεμβάσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την κατάσταση και τις προοπτικές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Το Επιμελητήριο επεσήμανε τη σημασία εξειδίκευσης των μελετών αυτών στα χαρακτηριστικά της αγοράς των Ιωαννίνων, καθώς και την ανάγκη εκπόνησης νέων τοπικών μελετών, που θα επιτρέψουν στοχευμένες πολιτικές και παρεμβάσεις για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.
Τέλος, συζητήθηκαν εκτενώς οι δράσεις «Ανάδειξης της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής», τις οποίες θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall)». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προοπτική ένταξης της δράσης «Επιχειρηματικές Διαδρομές στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης», η οποία έχει ήδη υλοποιηθεί με επιτυχία από το ΚΕΚ-ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, αναδεικνύοντας ιστορικές επιχειρήσεις των Ιωαννίνων.
O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ.Σ.Μπέκας, υπογράμμισε την ανάγκη προσαρμογής και εφαρμογής αυτών των δράσεων και σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να ωφεληθούν οι επιχειρήσεις της περιοχής ενώ τέλος σημείωσε ότι θα συνεχίσει με συνέπεια να επενδύει στη συνεργασία με καταξιωμένους φορείς, προκειμένου να διασφαλίσει τη διαρκή ενίσχυση και ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων συμμετείχαν από την πλευρά του Επιμελητηρίου ο Πρόεδρος κ.Σ.Μπέκας, ο Διευθυντής κ.Ι.Δασκαλόπουλος το Στέλεχος του Enterprise Europe Network κ.Ά.Ζέρβα, ενώ από την πλευρά του ΚΕΚ-ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ συμμετείχαν ο Παραρτηματάρχης κ.Χρ.Τάτσης, η Προϊσταμένη κ.Αλ. Πέτση, και το Επιστημονικό στέλεχος – Οικονομολόγος κ. Στ. Ηλιάδης.