Ενδιαφέρον για αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων-Γερμανίας

Τοπικά

Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας

Υψηλό είναι το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Γερμανία. Στο βαθμό που αναπτύσσονται στην περιοχή και εταιρίες πληροφορικής και ψηφιακών υπηρεσιών και σε συνδυασμό με τη ζήτηση από ομογενείς, το θέμα έχει βάση και για το σκοπό αυτό αναπτύσσονται πρωτοβουλίες από διάφορες πλευρές και εκφράζονται αιτήματα.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης τόνισε, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην πρόταση για την σύνδεση της πόλης με την Γερμανία ενώ επεσήμανε ότι ήδη έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Ο κ. Καχριμάνης ρωτήθηκε και για τον άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά και επανέλαβε τις δεσμεύσεις που έχει λάβει από τον αρμόδιο υπουργό ότι το έργο θα προχωρήσει σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τα χρονοδιαγράμματα.

Πλατφόρμα για αγρότες

Στο μεταξύ, ως σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης το άνοιγμα της πλατφόρμας eae.opekepe.gov.gr, για την υποβολή αιτήσεων για τις αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως είπε πρόκειται για μια «καινοτομία» καθώς οι παραγωγοί από εδώ και στο εξής μπορούν να δουν τις αγροτικές επιδοτήσεις μετά από κάθε πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και τις κυρώσεις ή μειώσεις στις δικαιούμενες ενισχύσεις με τους αντίστοιχους κωδικούς λαθών.

«Όλες οι διαδικασίες, καθώς και οι πληρωμές πραγματοποιούνται ψηφιακά, με αμεσότητα, ταχύτητα, διαφάνεια και χωρίς επιβαρύνσεις.  Iκανοποιείται, έτσι, ένα πάγιο αίτημα των αγροτών της χώρας που ήδη λειτουργούν, ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό και εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης.